Odlični trikovi uz koje ćete bolje izgledati na fotografijama!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mnogo je razloga za učestalo “fotkanje” ovih dana. Bilo da se radi o slavlju s dragim ljudima, prekrasno okićenim ulicama ili pripremi objava za društvene mreže. No ako ste tip osobe koja “nikad ne zna gdje bi s rukama” ili vam “lice uvijek izgleda čudno” ovi savjeti pomoći će vam da još više zavolite kameru.

Make up pravila

Bilo da znate unaprijed kako slijedi photo session ili vas on iznenadi, uvijek imajte spremne male pomoćnike kako bi sredili make up. Za dobre fotografije važno je kako ste se našminkali. Ako su vam obrve nepravilne ili nisu potpuno “pune” posegnite za olovkom i doradite sitne nepravilnosti. Sa sobom imajte i puder u prahu s kojim ćete u trenu ukloniti sjaj, najčešće problematične T zone. Nemojte štedjeti ni s maskarom koju je dobro obilno nanijeti. Pri tom pripazite na kratak razmak između slojeva kako se ne bi “slijepile”, a razmislite i o ugradnji trepavica (pod motom manje je prirodnije).

Ne zaboravite i na važnost lijepih zubi, kako biste se bezbrižno smijali od uha do uha. Takve fotografije su najljepše i najprirodnije! Vizualnu bjelinu daje crveni ruž, a možete isprobati i razne preparate za izbjeljivanje zubiju ili isprobati ove prirodne metode. 

Naposljetku, prije samog fotografiranja “okinite” jedan selfie s blicom kako biste vidjeli je li neko područje zahtjeva dodatnu korekciju.

Ugao fotografije

Postojan make up, frizura i outfit neće vam puno pomoći ako se fotografirate pod krivim kutom. Isprobajte kod kuće poze koje vam odgovaraju kako biste u trenutku bili spremni i izgledali samouvjereno. Možete recimo spojiti ruke tako da svaki dlan dodiruje lakat suprotne ruke umjesto da ih samo prekrižite. Ruku na boku zamijenite dlanom na boku, koji izgleda samouvjereno i vrlo chic. Dobra opcija je i blago rotiranje u jednu stranu (iz boka), uz lagano podignute ruke. Za ovu pozu možda će trebati okinuti nekoliko fotografija, ali rezultat je prirodan i zabavan profil. Ukoliko radite selfie s društvom, pobrinite se da ne stojite kraj osobe koja fotografira kako ne biste ispali neproporcionalni u odnosu na ostatak ekipe. Selfie neka uslika osoba s najdužom rukom i neka je digne pomalo gore umjesto u ravnini glava.

Walk the walk

Jedan od najboljih načina za chic i prirodne fotografije je hodanje prema kameri. Jednostavan trik uz koji će baš svatko izgledati odlično. Za umjetnički dojam nemojte gledati direktno u kameru, nego sa strane ili u pod (uz lagano micanje kose rukom). Možete hodati i suprotno od kamere te zabaciti glavu prema iza za sexy pozu koja pokazuje cijeli vaš outfit. Ukoliko u rukama držite vrećice ili bilo što osim torbe, zamolite nekoga da vam pridrži ili ih uklonite iz kuta snimanja. Kada ste u prilici možete skinuti i šal, kapu, rukavice, ako nisu dio outfita za fotografiju kako baš ništa ne bi omelo savršene fotografije!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI