Odražana druga Yoga konferencija: Jedinstvo različitosti

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U subotu 19. ožujka održana je druga Yoga konferencija pod nazivom “Jedinstvo različitosti” na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. U suradnji s Veleposlanstvom Indije u Zagrebu, Ministarstavom Ayush Vlade Republike Indije te Kineziološkim fakultetom u Zagrebu, konferenciju je otvorila Izabela Marić, predsjednica Hrvatskog saveza za yogu istaknuvši: “Misija yoga saveza je da pronađemo jedinstvo u različitosti yoga škola i pojedinaca u Hrvatskoj. Uvažavanje vodi ka stvaranju jake zajednice koja može dosegnuti jedinstvo u onome času kada je to potrebno, na primjer pri zajednički projektima usmjerenim ka promicanju yoge, nacionalnim konferencijama, te suradnji sa znanstvenim institucijama i državnim tijelima”.

Uslijedio je i govor Veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj Sri Raj Kumar Srivastava, koji je ovom prilikom naglasio: “Važno je da pričamo o udruživanju kako bi kreirali sinergiju u raznim aspektima yoge. Prva konferencija od prije mjesec dana nosila je naslov “Jedinstvo različitosti” i smartam da je važno da nastavimo taj proces kako bi otkrili što možemo učiniti zajedno”; te je zaključio: “21. lipnja slavi se Internacionalan dan Yoge, ne samo taj jedan dan već i tijekom cijelog mjeseca lipnja. Prošle godine to je bilo ukupno 40 događanja tijekom 20 dana, a kako ove godine Indija slavi 75 godina nezavisnoti, u lipnju ove godine planiramo ukupno 75 događanja diljem cijele Hrvatske.”

Prisutne je također pozdravio i izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: “Veleposlantsvo Republike Indije i Grad Zagreb uvijek su podržali i podržavaju naše inicijative koje se odnose na poboljšanje zdravlja, a yoga nam pomaže da budemo zdravi te da vodimo ispunjene živote”; a dosjetivši se zaključuje: “Veselim se našoj suradnji i nadam se da ćemo ubuduće manje pričati i više vježbati yogu u prostorijama našeg fakulteta.”

Tomislav Krističević, foto Marko Čižmešinkin

Marija Krnić, zastupnica gradske skupštine grada Zagreba istaknula je: “Grad Zagreb podržava ovu zajednicu i smatra je vrijednom za naš grad. Svi smo svjesni benefita yoge za građane, ona je važna za psihofizičko zdravlje ali i za razvoj društvenih komponenti zajednice i društva.”

Uslijedilo je 9 predavanja iz raznih tema yoge i terapeutskih tehnika, pa su okupljeni tako mogli čuti o miofascijalnim tretmanima, izvornom obliku vježbi odnosno prakse Pozdrava Suncu, zvukoterapiji, jednakosti različitosti, yogi kao funkcionalnom kretanju, te o sustavima Kundalini, Hot, Acro i Aerial yoge.

Na samoj konferenciji vodstvo Hrvatskog saveza za yogu najavilo je i narednu yoga konferenciju, a točan datum održavanja izvjestit će uskoro putem svojih kanala na društevnim mrežama.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI