Ograničenja za Sloveniju više nema, a ove 3 atrakcije savršene su za vikend izlet!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Vikend izlet u Sloveniju upotpunite ovim atrakcijama

Proljeće je idealno za putovanja, a ukoliko želite da ono bude blizu, a opet atraktivno, susjedna Slovenija nudi odlične atrakcije za vikend izlet. Bilo da putujete u dvoje ili obiteljski, ova mjesta morate dodati na listu!

Put među krošnjama

Ova relativno nova atrakcija brzo je postala popularna među domaćim i stranim posjetiteljima. Nalazi se u srcu pohorske šume, na vrhu Rogle na nadmorskoj visini od 1517 metara. Kroz šetnju ćete naići na mnoga iznenađenja, naučiti puno toga i vidjeti što šumskom životu treba za preživljavanje. Ne zaboravite napuniti mobitel jer ćete imati prilike uslikati odlične fotografije i jedinstveni pogled. Atrakcija je pogodna za malu djecu i kolica kao i za odrasle. Kroz travanj i svibanj radno je vrijeme od 10h do 18h, a za djecu mlađu od 3 godine ulaz je besplatan. Usput posjetite i prekrasan Maribor!

Alpaka Ranch

Ne morate ići u Peru da biste snimili selife s preslatkim alpakama – posjetite ih u Sloveniji! Početkom travnja ovo izletište je ponovo otvoreno i čeka vas sve do kasne jeseni, kada god poželite vikend izlet. Ranch se nalazi samo nekoliko kilometara od Maribora pa ga lako možete uklopiti uz posjet “krošnjama”! Vlasnik je mladi i simpatičan Miha koji je prvu alpaku nabavio iz ljubavi, a tek kasnije od svega napravio i unosan biznis. Alpake su izuzetno simpatične životinje koje obožavaju ljude i djecu pa je ovo odličan izlet za cijelu obitelj. Možete ih i hraniti, a na ranchu su dostupne i dodatne aktivnosti.

Vikend izlet u Logarsku dolinu

Želite li uživati u istinski divnoj prirodi i uslikati predivne lokacije, što prije isplanirajte izlet u Logarsku dolinu. Oni koji su bili preporučuju 2 ili 3 dana kako biste upoptunili dojam, no i jednodnevan vikend izlet bit će savršen. Dolina se nalazi u Kamniškim Alpama, a oblikovana je od glečera još za vrijeme ledenog doba. Jednako je posjećena i zimi i ljeti jer je priroda u svako doba godine jednostavno očaravajuća. Prosječna nadmorska visina je 750 metara, a vrhovi koji je okružuju visoki su i do 2 tisuće metara. Umjesto ulaznice po osobi plaća se po vozilu pa ćete tako za ulaz automobilom platiti 7 eura. U dolini postoje restorani, kafići, hoteli, a osim šetnje i najma bicikla, možete i planinariti te posjetiti prekrasne slapove.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI