One rade ono u što vjeruju i svoju strast dijele s drugima, upoznajte ove tri poduzetnice, članice grupe Suvremena žena

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Katica Wolf, aromaterapeutkinja

Kao i mnoge inspirativne poduzetnice, Katica je odlučila slijediti svoju strast. Nakon što je niz godina radila u medicinskoj struci, dala je otkaz i posvetila se u potpunosti aromaterapiji i ljubavi prema biljkama koje je ponijela još iz djetinjstva.

“Odrastajući u malom ličkom gradiću, ljubav prema biljkama mi je prenijela moja baka koja bi mi u šetnjama po livadama pokazivala razne biljke i govorila čemu služe.”

 “Osim nje, tu je bio i moj tata koji je bio poljoprivredni tehničar, zaljubljenik u prirodu, a specijalnost mu je bila uzgajanje voćaka. Ponukan svojim interesima, kupio je imanje u jednom malom selu, sagradio tamo malu kućicu, posadio puno voćaka i uzgajao puno biljaka. Sve navedeno je bio rekla bih logičan slijed mog puta ka aromaterapiji.”

inspirativne poduzetnice

Školu za aromaterapeuta završila je 2009.godine, a 2011.otvorila obrt za aromaterapiju, čime to postaje Katičin primarni i jedini posao. Ubrzo je počela s održavanjem radionica na kojima zainteresirane uči izrađivati prirodnu kozmetiku. Radionice su podijeljene tematski, a pokrivaju izradu svih pripravaka potrebnih za kompletnu njegu lica i tijela, kao i sredstva za čišćenje i pranje.

Uspješno prenošenje znanja

Radionice je održavala po mnogim gradovima Hrvatske, a na radionice su joj dolazili i mnogi polaznici iz susjednih država. Želja joj je kroz radionice istaknuti prednosti prirodne kozmetike, i prezentirati da ona može biti jednostavna za izradu, jeftina, a ipak učinkovita.

Predavala je izradu prirodne kozmetike u Učilištu Galbanum, i pisala kolumne za medije, između ostalog i za portal Suvremena žena. 

Iza sebe ima na tisuće održanih radionica i preko 10.000 zadovoljnih polaznika na raznim radionicama. U svom radu pedantna je i precizna, pa tako svaku radionicu i pripremu određenih proizvoda detaljno prouči prije nego krene s ponudom radionice.

Trenutno radi na jednom vrlo zanimljivom projektu koji bi trebao krenuti u devetom mjesecu ove godine, i kojem se jako veseli. Posao je u potpunosti ispunjava i usrećuje: “slobodno mogu reći da volim ono što radim i živim ono što radim.” 

 Ivana Bičanić, Chic IB bags

Rođena Zadranka, od malena je voljela modu i torbice. Tako je 2016. godine napokon pokrenula vlastiti brend i otvorila vrata svojim snovima. Ono što su za neke cipele, za Ivanu su torbe. 

“Osobno dizajniram i izrađujem sve torbe. Od ideje do realizacije sve radim sama i uživam u tom procesu.”

“Nit vodilja brenda je da svaka žena koja uzme u ruke Chic IB torbu bude sretna i zadovoljna”, poručuje. Ono što je posebno kod njezinog brenda je da se svaka torba može personalizirati bojom i veličinom, zbog čega su i odličan poklon za razne prigode. Izrađuju se od nautičke eko kože, materijala koji se proizvodi u Italiji u maloj tvornici koja ujedno ima i eko certifikat proizvodnje.

“Brinem o sebi, svojoj okolini te prirodi pri izradi torbi za žene koje znaju što žele. Volim podržavati žene, želim da izađu, da se pokažu i ispričaju svoju priču. Ako svojim primjerom pomognemo jednoj ženi da ju ohrabrimo za neki njen put puno smo napravile.”

Svojim načinom razmišljanja i rada motivira žene da budu svoje, moderne i pri tom ekološki osviještene.

Gabriela Vuković, nutricionistica

Ova mlada i entuzijastična poduzetnica dokaz je kako najbolje poduzetničke ideje najčešće nastaju iz vlastitih iskustava. Nakon što se i sama od školske dobi borila s prekomjernim kilogramima, odlučila je svoj uspjeh i metode prenijeti drugima. 

inspirativne poduzetnice

Završila je studij nutricionizma na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu i krenula u biznis kojim nudi posebno osmišljen program za sve koji se bore s viškom kilograma.

“Moj pristup je specifičan po tome što sam ja cijelo vrijeme jedna vrsta coacha. To znači da odredimo cilj koji je individualan. Ja sam tu da pratim, potičem i motiviram svojeg klijenta da se tog cilja i drže. To je, po mom saznanju, nešto jedinstveno, jer dajem jednu vrstu konstantne podrške.”

Nakon što po pravilima struke napravi sve što nutricionist treba napraviti, sljedeći korak je da kroz razgovor prepozna emocije koje su dovele do prekomjernog jedenja i koje klijenta sabotiraju u pokušajima da se smanji tjelesna masa. Različitim tehnikama procesuiranja i samorazvoja radi se na tim zarobljenim emocijama. Upravo time se povećava šansa za trajni uspjeh te potiče dobro raspoloženje klijenta kroz cijeli proces.

Našoj inspirativnoj Facebook grupi pridružite se na linku!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI