Organizacija radnog kutka u malom prostoru

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kada je u pitanju radni prostor, riječ je o jednom od osnovnih uvjeta za rad svakog stručnjaka, pa stoga postavljamo visoke standarde kada je u pitanju sama kvadratura. Radni prostor ipak treba biti prvenstveno funkcionalan, a sama funkcionalnost nije toliko vezana uz veličinu prostora, koliko je povezana s načinom na koji su elementi danog prostora prilagođeni procesu rada i integrirani. jedno s drugim. Ne želimo li pomoći svima koji pred sobom imaju zadatak prilagoditi mali prostor svom poslu, u narednim redovima bavit ćemo se ovom temom i predložiti korake uređenja ureda koji mogu pridonijeti poslovnom uspjehu.

Radne površine i sredstva za rad

Prilikom uređenja radnog prostora prvo treba voditi računa o potrebnim alatima za rad i načinima na koje ih koristimo tijekom radnog dana. Radne površine trebaju biti onoliko prostrane koliko je potrebno za smještaj računala, uređaja i općenito svih radnih alata koji se često koriste i za rukovanje njima. Rezerve potrošnog uredskog materijala trebale bi biti pohranjene u blizini radnog stola, au tom kontekstu prednost malog prostora je što uglavnom ne dopušta nikakvo drugo rješenje. Potrošnu radnu opremu možete uspješno skladištiti upravo u samom stolu, pogotovo ako je riječ o uredu s manjim brojem zaposlenika.

Izbor uredskog nameštaja

Pri odabiru uredskog namještaja trebamo se voditi pravilom o funkcionalnosti prostora koje smo naglasili na samom početku. S druge strane, ovom prilikom treba voditi računa i o udobnosti, a prije svega je riječ o poslovima koji se obavljaju iz sjedećeg položaja. Udobne uredske stolice stavka su koju ne bismo smjeli zanemariti jer stolica uvelike određuje položaj našeg tijela tijekom radnog vremena, odnosno u prosjeku tijekom trećine svakog radnog dana. Uredski namještaj trebamo uklopiti vodeći računa o prostoru koji nam je na raspolaganju i obrascu našeg eventualnog kretanja tijekom rada. Treba težiti minimalizmu, jer svaki višak u malom prostoru može biti smetnja u tijeku radnog procesa.

Minimalistički pristup

Minimalistički pristup uređenju gotovo je pravilo kada je u pitanju uređenje modernog poslovnog prostora, pogotovo ako je sam prostor malen. Koliko god pri odabiru namještaja trebali težiti minimalizmu, toliko treba njegovati takav pristup i kada je u pitanju uređenje. Dok višak namještaja može biti smetnja pri kretanju prostorom i rukovanju radnim alatima, višak dekorativnih elemenata može biti smetnja tijekom rada, što želimo izbjeći. Estetika koju njegujete treba biti diskretna i jednostavna, a uređenje prostora ima za cilj učiniti boravak u prostoriji ugodnim, ali ne i skrenuti pozornost s radnih zadataka. Preporuka je da u ovaj prostor implementirate lončanice, a dekorativne elemente svedete prvenstveno na izvore umjetnog svjetla koji su u većini slučajeva nužni.

Elegantan dizajn

Primjeri modernog i elegantnog uređenja ureda pokazuju nam da prepoznajemo važnost poslovnih interijera, odnosno njihov utjecaj na poslovni uspjeh općenito. Elegantno uređen prostor izrazito će pozitivno utjecati na imidž tvrtke, a na zaposlenike će djelovati umirujuće. Moderne i ravne linije namještaja te prelijevanje nenametljivih nijansi boja u prostoru omogućit će zaposlenicima da se koncentriraju na posao te će se u konačnici osjetiti njihovo veće zadovoljstvo na radnom mjestu.

Ako se bavite uređenjem svog radnog prostora, bilo da je riječ o kućnom uredu ili poslovnom prostoru tvrtke, ne morate brinuti o kvadraturi i ne treba se bojati da će manji prostor negativno utjecati na poslovne rezultate. Štoviše, manji prostor može samo pridonijeti tijeku rada, jer će zaposlenicima alati biti nadohvat ruke, a ako pametno organizirate ured, on svojim dizajnom može potaknuti produktivnost i pridonijeti postizanju velikog poslovnog uspjeha.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI