Osvrt na film: Dungeons & dragons – Čast lopova

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film Dungeons & Dragons: Čast lopova u kina je doveo svijet igre Dungeons & Dragons. Za one koji ne znaju radi se o kooperativnoj igri uloga u kojoj svi surađuju kako bi stvorili zabavnu priču i zanimljive avanture. Film prati tim razbojnika koji moraju raditi zajedno kako bi zaustavili zlog čarobnjaka.

Iako se radi o lopovima, likovi su odani jedni drugima i nastoje pomoći zajednici više nego samo sebi. Ono što možete očekivati je puno stiliziranog fantazijskog nasilja i opasnih situacija. Osim toga film obiluje gegovima i ima veseli ton, te je odličan za provesti obiteljsko popodne u kinu. Film nije sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 12+.

Za roditelje: Film će svakako zabaviti roditelje, pogotovo one koji vole igrati igre uloga. Također, u filmu ima dosta komentara i doskočica između likova koje djeca neće baš razumjeti.

Nasilje: U filmu ima puno bitaka i borbi jedan na jedan uz korištenje oružja poput noževe, mačeve, samostrela i magije. Mnogo je opasnih situacija koje dovode do uništenja i smrti (uključujući jednog glavnog lika).

 Zastrašujući prizori: Djeci bi mogle biti zastrašujuće pantere koje hvataju ljude u areni.

Rječnik: Povremeno se koriste grube riječi poput “kopile”, “kučkin sin” i sl.

Seks: Prikazuju se sjećanja glavnog lika koja prikazuju bračni par kako se kratko ljubi i leži u krevetu mazeći se.

Tempo: Normalan.

osvrt Iva Brčić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI