Osvrt na film: Loši momci

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U kina je stigao animirani film “Loši momci” koji je snimljen po istoimenoj seriji popularnih dječjih knjiga autora Aarona Blabeya. Inače, knjige su objavljene u 41 zemlji svijeta i na listi bestselera New York Timesa nalaze se više od 100 tjedana.

Glavni junaci ovog filma su Gospodin Vuk, Pirana, Zmija i Morski Pas. Životinje koje imaju zloglasnu reputaciju, koje izazivaju strah kod ljudi i vrlo često ih se doživljava kao oličenje zla. Baš kao i knjige, i film se na zabavan način bavi predrasudama koje imamo o drugima, o onima koji drukčije izgledaju, koji se ponašaju drugačije od nas, te kako vidimo sebe.

Osim toga, tema koja se provlači kroz cijeli film je dobrota i zašto je važno činiti dobro. Kroz ovaj zabavni animirani uradak djeci se na njima interesantan način priča o razumijevanju tuđih potreba i osjećaja, te zašto je važno ne misliti samo na sebe, već voditi računa o drugima i kako svojim ponašanjem utječemo na ljude oko nas. 

Ovaj film je odličan primjer kako medijski sadržaj može pomoći djeci u boljem razumijevanju poprilično kompliciranih međuljudskih odnosa, načina kako funkcioniraju pravila, te što se događa kada se prekrše. Film je za cijelu obitelj i uz mnoštvo zabavnih i simpatičnih scena zabavit će i nasmijati roditelje i djecu. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

  • Za djecu: 6+.
  • Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.
  • Nasilje: Glavne likove natjeravaju policajci. Zmija pojede zamorce. Morski pas pojede Piranu. Zamorca pogazi kamion.
  • Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.
  • Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.
  • Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode..
  • Tempo: Tempo je primjereniji za djecu od 6 godina i stariju.

osvrt Iva Brčić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI