Ova maska za kosu iz kućne radinosti savršena je za zaštitu od sunca i mora!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Učinkovita maska za kosu iz kućne radinosti

Ako volite avokado na tanjuru, još više ćete ga voljeti – u kosi. Avokado je poznat kao superhrana, ali i kao super dodatak njezi vaše kose. Pomaže regeneraciji keratina koji često slabi uslijed UV zraka, zbog čega nam je kosa ljeti često beživotna i suha, čak i ako nismo na moru. Uz avokado, maska za kosu sadrži limun i maslinovo ulje uz koje će kosa imati svilenkast sjaj!

Povezano: Dijetetičari otkrivaju: ovih 10 namirnica odlične su za rast kose!

Maska se jednostavno radi tako da pomiješate 1 avokado, 2 žlice meda, 3 žlice maslinovog ulja i par kapi limuna. Nanesite dobivenu smjesu na kosu i ostavite 20 minuta. Potom temeljito isperite, ako treba i više puta. Nakon toga nanesite šampon i balzam za kosu kao i inače. Učinak je odmah vidljiv, a postupak možete ponavljati kad god osjetite potrebu! Ova maska za kosu omiljena je među Tik Tok zvijezdama, a mnogi preporučuju i dodatak pola banane za dodatni sjaj i hranjivost.

Dodatni savjeti za njegu kose

Naša kosa zahtjeva drugačiju njegu, ovisno o dobu godine. Ono što joj je potrebno zimi, nije isto što je dobro raditi i ljeti. U vrućim mjesecima važno je zaštiti je od sunca, a na moru i od morske soli. Koristite šešire sa širokom obodom, čak i dok se kupate.

Kada izađete iz vode, isperite kosu čistom vodom i nježno prođite mekim ručnikom. Balzam uz šampon koristite više puta tjedno, a spomenuta maska za kosu nezaobilazna je u tjednoj rutini.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI