Ovih blagdana umjesto filmova volimo božićne knjige! Ovih 5 će vas posebno oduševiti

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Božićne knjige čija će vam radnja “zagrijati dušu”

Bez obzira čitate li knjige redovito, povremeno ili gotovo nikad, zima je savršeno vrijeme za druženje s knjigama. Odaberite nešto po svom ukusu ili eksperimentirajte sa žanrovima. A za poseban doživljaj mnogima najljepšeg doba godine, odaberite ove božićne knjige uz koje ćete “pobjeći” u neki drugi svijet!

Agatha Christie: Božić Herculea Poirota

Ako volite Agathu Christie onda vjerojatno već i znate kako je upravo ovaj jedan od najpoznatijih njezinih romana. U ovoj priči, poznati detektiv planirani miran Božić mora provesti radno. Mjesto radnje je raskošan dvorac milijunaša Simona Leeja u kojoj okuplja svoju veliku obitelj povodom blagdana. No, umjesto veselja i prisnosti, kućom zavlada tjeskoba, ljubomora i sumnja pa obiteljsko okupljanje završi krvoprolićem. Tu na scenu stupa samouvjeren Poirot…

 

John Grisham: Kako preskočiti Božić

Jedna drugačija knjiga o Božiću prati Luthera i Noru Krank koji odluče preskočiti Božić. Njihova 23-godišnja kćer Blair odlazi na dvogodišnji dobrotvorni rad u Peru pa razloga za slavlje baš i nemaju. Umjesto toga odluče otputovati na krstarenje Karibima kako bi izbjegli domjenke, snjegoviće, darove i kupovinu drvca. No i to putovanje ne ide kako su zamislili, a uz neočekivane događaje i obrate savršeno je obrađena tema blagdanskog konzumerizma.

 

Charles Dickens: Božićna priča

Kada se radi o blagdanima, ono što je u svijetu filmova “Sam u kući”, u svijetu knjiga je ovaj naslov! Djelo je objavljeno davne 1843. godine, a smatra se svojevrsnim klasikom. Priča prati Scrooga, škrtog direktora banke koji ne voli Božić. Kada ga nećak, koji kod njega radi, zamoli da ga pusti doma za blagdane, Scroog nemilice pristaje. Tada se dogodi nešto neočekivano što ovog mrzovoljnog bankara prisili da razmisli o svojim postupcima, životu i navikama. Volimo ovaj klasik zbog tople priče i happy end-a!

 

Melissa Hill: Nešto iz Tiffanyja

Prekrasna knjiga koju će obožavati sve ljubiteljice romantike! Mjesto radnje: New York na Badnjak! Dva muškarca koja se ne poznaju na istom mjestu kupuju božićni dar za svoje drage. I dok je za jednog to neopisiva sreća, za drugog je – nužno zlo. Knjiga je prepuna neočekivanih obrta i situacija i savršena je za blagdansku listu čitanja!

Ann Pearlman: Klub božićnih kolačića

Ako volite božićne knjige, kolače i ženska druženja, ova knjiga će vas oduševiti. Svake godine početkom blagdana, sastaje se 12 prijateljica koje uz kolače izmjenjuju novosti vezane uz svoje živote. Knjiga je tako podijeljena na dvanaest priča o dvanaest različitih žena od kojih se svaka bori sa svojim problemima. Osim bolesti, smrti, prijevara i ostalih kriza tu su i recepti za najfinije kolačiće. Bonus je što je na kraju knjige objavljen i zanimljiv intervju s autoricom!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI