Ovog tjedna počinje Thrill Blues Festival čiji line up predvodi blues senzacija Toby Lee – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ovog tjedna počinje Thrill Blues Festival čiji line up predvodi blues senzacija Toby Lee

Ovog se tjedna održava Thrill Blues Festival, koji dalmatinski gradić Trilj od 5. do 7. srpnja pretvara u europsku blues oazu.

Vodeće ime ovogodišnjeg izdanja je 19-godišnji gitarist Toby Lee, kojeg je cijenjeni Joe Bonamassa opisao kao “budućeg superstara bluesa”. Uz mladog blues gitarista, publika će moći čuti izvedbe imena kao što su Kyla Brox, Mathis i Benoît, Matt Pascale, The Bad Week i mnogih drugih.

Kao glavni headliner ovogodišnjeg festivala u gradić na obali Cetine stiže mladi britanski gitarist Toby Lee. Njegova virtuoznost i strast prema bluesu čine ga izuzetnim talentom, a proglašen je i najboljim mladim blues glazbenikom tri godine zaredom te je time ušao u Blues Hall of Fame u Velikoj Britaniji.

Uz njega, publici će se predstaviti Kyla Brox, kći britanske blues legende Victora Broxa, ujedno i pobjednica European Blues Challengea i nagrađivana blues pjevačica. Na Thrill Blues Festival ove godine stižu i Iskusni majstori iz Norveške Jolly Jumper i Big Moe, francuski duo Mathis i Benoît, španjolski bend Cat Squirrel predvođen slavnim britanskim blues producentom Mikeom Vernonom, strastveni gitarist i kompozitor koji svojim izvedbama s bendom donosi svježinu južne Italije Matt Pascale, češko-slovačka blues obitelj Petra Börnerová Trio, kao i domaće i regionalne snage The Bad Week, Valerija Nikolovska & Blues Company, Beatles Revival Blues Band i mnogi drugi.

Prema objavljenom programu i broju izvođača, ove će godine festival biti još veći nego prethodnih godina, a pod motom “Održimo blues mladim” naglasak se ove godine stavlja na talente svjetske i regionalne blues scene, a u Trilj stižu imena iz gotovo deset država. Uz koncertni program, posjetitelje očekuju glazbene blues radionice Thrill Blues School, nastupi regionalnih mladih blues izvođača u sklopu programa “Youth Stage Time”, kao i tradicionalni Welcome Jam koncert, koji će ove godine preuzeti Martin Kosovec zajedno s The Voice Blues Jam kolektivom.

Dao sam sve od sebe da obojim Thrill Blues Festival onom vibrom bluesa koju sam osjetio kad sam se zaljubio u blues, kad sam imao oko 17 godina. Za mene je blues čista duboka esencija Majke Zemlje, poput razigranog malog djeteta, jednostavno, otvoreno, iskreno, izravno. I uspjelo je, svake godine na festival u Trilj dođu tisuće ljudi i svi zajedno smo velika sretna obitelj”, otkriva Boris Hrepić Hrepa, Umjetnički direktor festivala.

Sedmo izdanje Thrill Blues Festivala održava se od 5. do 7. srpnja u Gradskom parku u Trilju,  ulaz je slobodan, a svi detalji programa dostupni su na Facebook i Instagram stranicama festivala.

Foto: Roko Pavlinušić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI