Pet književnih poslastica koje su obilježile kraj prošle i početak ove godine

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Siječanj je tradicionalno kao stvoren za boravak na toplom, uz dekicu, šalicu omiljenog toplog napitka i dobru knjigu. Za slučaj da su vam u prosinačkoj vrevi promakli noviteti iz nakladničkih kuća Znanje i Vorto Palabra, u nastavku donosimo pregled pet sjajnih naslova koji su obilježili kraj prošle i početak ove godine.

Tri knjige iz Znanja

U izdanju nakladničke kuće Znanje, za ljubitelje povijesnih krimića ovdje je gotički roman Ispovijesti Frannie Langton, za kojeg je autorica Sara Collins osvojila nagradu COSTA za najbolji debitantski roman. Smještena u London 1826., radnja prati slučaj mlade crnkinje Frannie Langton, optužene za ubojstvo svojih poslodavaca, jednog poznatog znanstvenika i njegove ekscentrične supruge. Iako tvrdi da se ne može sjetiti što se dogodilo te kobne večeri, Frannie iznoseći svoju stranu priče baca svjetlo na ondašnje englesko društvo, definirano kolonijalizmom i duboko prožeto rasizmom.

Za one koji vole radnju punu napetosti, obrata i nagađanja do samoga kraja, ovdje je novi hit naslov C.J Tudor Drugi ljudi. Ovaj mračan i atmosferičan psihološki triler donosi priču o nestaloj djevojčici i njezinom ocu koji ne gubi nadu da će ju jednog dana pronaći. Nakon što bude suočen s nečim duboko zakopanim u vlastitoj prošlosti, daljnja potraga dovest će ga do tajanstvene skupine zvane Drugi ljudi.

Za ljubitelje fantasyja majstorica pripovijedanja Lynette Noni donosi Zatvorsku vidaricu, prvi nastavak megapopularne trilogije The Prison Healer. U ovom romanu punom neizvjesnosti, preokreta i sjajnih dijaloga, radnja prati Kivu, iscjeliteljicu u zloglasnom zatvoru Zalindovu, koja se upušta u smrtonosne izazove kako bi spasila Kraljicu Pobunjenika.

Dva noviteta iz Vorto Palabra

Nakladnička kuća Vorto Palabra donosi završnicu kultnog serijala Richarda Morgana Digitalni ugljik: Probuđene furije. U kombinaciji klasičnog noira sa zapanjujućom futurističkom vizijom vremena u kojem je čovjek nadišao smrt, Morgan se vraća svojoj sagi o izdaji, misteriju i osveti. Valja napomenuti i kako je prema predlošku ove trilogije snimljena i najskuplja serija u povijesti Netflixa – Altered Carbon.

Taylor Jenkins Reid, autorica hitova “Sedam muževa Evelyn Hugo” i “Daisy Jones i Šestorka”, donosi Dok nas brak ne rastavi, priču o paru zarobljenom u dobro znanoj igri navika i zamjeranja, ali spremnom pronaći novi put do sreće. Ovo istodobno humoristično, potresno te brutalno iskreno štivo govori o složenosti odnosa koji našem životu daju smisao, stoga ne čudi da je naklada hrvatskog izdanja ovog naslova rasprodana u rekordna tri tjedna, te je sada izašao i dotisak.

Svi navedeni naslovi dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, te na webshopu znanje.hr.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI