Pink Floydi objavili prvu novu pjesmu nakon 1994. godine! – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Pink Floydi objavili prvu novu pjesmu nakon 1994. godine!

Pink Floyd objavili su novu pjesmu “Hey, Hey, Rise Up!” U pjesmi se pojavljuje Andriy Khlyvnyuk (iz ukrajinskog benda Boombox). Konkretno, nova pjesma ima Khlyvnyukov vokal s objave na Instagramu na kojoj je ranije ove godine pjevao domoljubnu ukrajinsku pjesmu na Sofijskom trgu u Kijevu.

Uz pjesmu je objavljen i spot u režiji Mata Whitecrossa. A u ovoj postavi Pink Floyda vidimo Davida Gilmoura i Nicka Masona, zatim dugogodišnjeg basista zadnje faze Pink Floyda i Davida pratećeg benda Davida Gilmoura, Guya Pratta te klavijaturista Nitina Sawhneya. Prihod od singla ići će u Humanitarni fond Ukrajine.

Prošlog mjeseca Pink Floyd su povukli dio svoje glazbe s ruskih i bjeloruskih digitalnih glazbenih platformi kako bi se solidarizirali s Ukrajinom. U izjavi o novoj pjesmi, Gilmour je rekao: “Nadam se da će dobiti široku podršku i publicitet. Želimo prikupiti sredstva za humanitarne dobrotvorne organizacije i podići moral. Želimo izraziti svoju potporu Ukrajini i na taj način pokazati da većina svijeta smatra da je potpuno pogrešno da supersila napada nezavisnu demokratsku zemlju kakva je Ukrajina postala.”

Izvor: Pitchfork

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI