Pitali smo naše članice koje su im omiljene knjige: oduševit će vas ovi prijedlozi!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Pitali smo naše članice koje su im omiljene knjige: oduševit će vas ovi prijedlozi! suvremenažena.hr

Kako je danas svjetski dan čitanja naglas, nakon teksta o dobrobitima čitanja, donosimo i konkretne prijedloge odličnih naslova!

Omiljene knjige suvremenih žena

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se od 2010. godine, nastao po inicijativi Svjetske organizacije LitWorld. Mi smo povodom ovog dana kojeg vole svi “knjigoljupci” pitali i naše članice grupe Suvremena žena da nam otkriju svoje omiljene naslove. Ovo su omiljene knjige koje članice rado preporučuju.

100 godina samoće: Gabriel Garcia Marquez

Marquez je bio nepoznati pisac kada je proveo pune dvije godine pišući ovaj roman. Nakon što je objavljen 1967. godine uspjeh je bio gotovo senzacionalan, a do sada je prodano preko 45 milijuna primjeraka diljem svijeta. Roman kronološki prati obitelj Buendía i povijest mitskog sela Macondo. Iako naslov upućuje da radnja romana traje stotinu godina, ona zapravo nije strogo ograničena u tom vremenskom periodu i mnogi kritičari misle da je naslov samo metafora. Obavezno štivo koja se mora naći na vašem popisu knjiga koje morate pročitati!

Ponos i predrasude: Jane Austen

Omiljene knjige često su one koje su svojevrsni klasici, a ni ovaj naslov nije iznimka. Sigurno ste za njega čuli, ali moguće da ga još niste pročitali. Ovaj klasičan ljubavni roman bavi se problematikom koja je i danas itekako aktualna: nesporazumi, potraga za “onim savršenim” dok izbjegavamo nesavršene… Lizzy Bennet smatra se jednom od najsimpatičnijih književnih junakinja, sigurno ćete uživati u ovoj književnoj poslastici.

Orkanski visovi: Emily Brontë

Kao i većina žena i naše članice izgleda da rado čitaju upravo ljubavne tematike. Radnja ovog romana vodi nas u pokrajinu Yorkshire na sjeveru Engleske krajem 18. stoljeća. Upoznajemo obitelj Earnshaw i Linton kroz nekoliko generacija. Karakterizira ga snažna imaginacija i moćan prikaz ljubavi i mržnje. Za roman se često kaže da je bio ispred svoga vremena zbog načina pripovijedanja kroz 2 nepristrana pripovjedača, što je bilo neobično za romane toga vremena.

12 pravila za život: Peterson, Jordan B.

Kada tražite predah od klasika i “ljubića”, preporučujemo one iz popularne psihologije. Ovaj bestseler sadrži 12 jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koja će vam pomoći dovesti svoje misli, osobnost i dom u red. Uz puno humora i konkretnih primjera, ovu knjigu ćete lako čitati, a još lakše primijeniti. Potaknut će vas na kreativnost, pronalazak sebe samih i otkrivanje vlastite istine.

Kako iscijeliti duh i tijelo: Louise L. Hay

Iako je objavljena davne 1984. godine, knjiga je ostala jedna od najprodavanijih i najutjecajnijih svih vremena. Tome pridonose svjedočanstva žena i muškaraca diljem svijeta koji tvrde da im je promijenila svijest o utjecaju uma na zdravlje i blagostanje. Knjiga je prepuna korisnih savjeta i načina kako se maknuti od ograničavajućih i negativnih misli koje mogu biti uzrok bolestima.

50 nijansi sive: E.L. James

Iako je film dočekan s blagim podsmjehom, knjige su privukle veliku pažnju diljem svijeta. Jedna naša članica rekla je kako joj je upravo ova knjiga promijenila život: “Otkrila sam puuuno o sebi kroz nju. Oslobodila se”.

Radnja prati studenticu Anastasiu koja intervjuira mladog poduzetnika Christiana Greya. Nakon što oboje osjete instant privlačnost, Grey otkriva kako je želi, ali pod vlastitim uvjetima. Uskoro otkrivamo njegov istančan erotski ukus, borbu s demonima, opsjednutost kontrolom, ali i što se događa kada si takav čovjek dopusti osjećati…

Tišina: Susan Cain

Nedavno vas je oduševio naš članak o savjetima za introverte, a sada smo, zahvaljujući našoj Facebook grupi otkrili i ovu odličnu knjigu iste tematike! Ubrzo je postala bestseller, a sadržaj pokazuje kako se rad mozga introvertiranih osoba razlikuje od rada mozga ekstrovertiranih te kako društvo podcjenjuje i ne shvaća introvertirane. “Napisana sa strašću, prožeta odličnim istraživanjima i pričama iz stvarnoga života, knjiga Tišina trajno će promijeniti način na koji doživljavamo introvertirane osobe, ali i način na koji doživljavamo sami sebe” opisuju iz naklade Mozaik.

 

Pitali smo naše članice koje su im omiljene knjige: oduševit će vas ovi prijedlozi! Maja KosLink originalnog teksta

Autor

PODIJELI