Prekrasna, lucidna i nježna knjiga o gubitku i ljubavi

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mjesto zvano Winter – roman koji se čita iznova

Baziran na istinitim povijesnim događajima, roman „Mjesto zvano Winter“ kombinira intimnu i nježnu obiteljsku priču s elementima surove stvarnosti, pritom rušeći mnoštvo društvenih tabua, te Gale u ovome romanu o ljubavi, seksualnosti i prikrivenim strastima daje glas onima koji ga u društvu prije nisu imali.

Do sada je napisao dvadeset romana, uključujući i The Aerodynamics of Pork (1985.), Ease (1985.), The Facts of Life (1995.), Rough Music (2000.), Notes from an Exhibition (2007.), A Perfectly Good Man (2012.), Take Nothing With You (2018.).

Prijevod na hrvatski jezik potpisuje Marin Popović.

RECENZIJE

Iznimno potresno.“ – Sunday Mirror

Očaravajuće.“ – The Times

Prekrasna, lucidna i nježna priča o gubitku i ljubavi.“ – Sunday Times

Očaravajući pripovjedač; ovaj je roman pisan vrlo inteligentno i toplo.“ – The Times

RADNJA

Harry Cane oduvijek je vodio iznimno tradicionalan život. Kao privilegiran stariji sin, iznimno sramežljiv i samozatajan, nikada nije nimalo odstupao od pravila. Ipak, sve se mijenja onog trenutka kada njegova okolina saznaje detalje izvanbračne afere koju je dotada vodio.

Harry biva prisiljen napustiti svoju suprugu i kćer te emigrirati u kolonizirane predjele kanadske pustoši. No njegov novi dom, osamljeno mjestašce Winter, nešto je u potpunosti drugačije od tople atmosfere predgrađa edvardijanske Engleske na koju je navikao. Oštre zime, izolacija, društvo u kojem vrijede malo drugačiji zakoni, teški životni uvjeti i svakodnevna borba s prirodom na granici divljine i civilizacije nova je stvarnost u kojoj Harry mora naučiti kako opstati i kako se pomiriti s vlastitim likom i vlastitom prošlosti.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI