Premijera filma Jurski svijet Carstvo

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Na premijeri su nazočili brojni uzvanici, među kojima i glumac Amar Bukvić, filmski kritičar Robert Jukić i poduzetnik Neb Chupin, poznati hrvatski izvoznik, režiser i glumac. Obzirom da se radnja u filmu odvija u prirodi te kako dolazi sezona boravka na otvorenom, gostima su uoči premijere prigodno poslužene povrtne delicije proizvoda Rajska rajčica i set dr. Bezz bezalkoholnog spreja za zaštitu od insekata za djecu.

Od arhitekta i redatelja Jurskog svijeta Colina Trevorrowa, Carstvo se odvija četiri godine nakon što je Isla Nublar uništen. Dinosauri sada diljem zemlja žive zajedno s ljudima. Ova krhka ravnoteža će preoblikovati budućnost i odrediti, jednom zauvijek, hoće li se čovjek održati na vrhu hranidbenog lanca, a kojeg trenutno dijele s najstrašnijim stvorenjima u povijesti.

Jurski svijet: carstvo, od Universal Picturesa i Amblin Entertainmenta, pokreće franšizu vrijednu više od 5 milijardi dolara na smion, neistražen teritorij, s nikad viđenim dinosaurima, vratolomnom akcijom i zapanjujućim novim vizualnim efektima.

Rekordne brojke

U filmu se pojavljuju novi članovi glumačke ekipe DeWanda Wise (She’s Gotta Have It), Mamoudou Athie, nominirani za nagradu Emmy (Arhiv 81), Dichen Lachman (Agents of S.H.I.E.L.D.), Scott Haze (Minari) i Campbell Scott (The Amazing Spider-Man 2). Povratna glumačka postava filma uključuje BD Wonga kao dr. Henryja Wua, Justice Smitha kao Franklina Webba, Daniellu Pinedu kao dr. Ziu Rodriguez i Omar Syja kao Barryja Sembenèa.

Jurski svijet: Carstvo režirao je Colin Trevorrow, koji je Jurski svijet iz 2015. doveo do rekordnih 1,7 milijardi dolara na kino blagajnama. Scenarij potpisuju Emily Carmichael (Battle at Big Rock) i Colin Trevorrow iz priče Dereka Connollyja (Jurassic World) & Trevorrowa, temeljene na likovima koje je stvorio Michael Crichton. Jurski svijet: Carstvo produciraju priznati producenti franšize Frank Marshall p.g.a. i Patrick Crowley p.g.a. a izvršni producenti su legendarni, Oscarom nagrađeni kreator franšize Steven Spielberg, Alexandra Derbyshire i Colin Trevorrow.

U KINIMA OD 9.6.

  • GLUMCI: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Jeff Goldblum, Laura Dern
  • REŽIJA: Colin Trevorrow
  • SCENARIJ: Colin Trevorrow, Emily Carmichael, Derek Connolly
  • IZVRŠNI PRODUCENT: Steven Spielberg
  • ŽANR: Epska akcijska avantura
  • DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI