Problem sa snom se lako može riješiti!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ako ste od onih koji muku muče sa snom ili nikako ne možete zaspati, sigurno ste isprobali sve što su vam savjetovali da probate – ali ništa nije dalo rezultate. Možda ste prozračili sobu, uzeli suplement i ugasili sva svjetla, ali vam nije pomoglo. Ako više ne znate što napraviti, možda imamo rješenje za vas, piše Ordinacija.hr.

Možda ste čuli kako će sok od višnje ubrzati oporavak nakon fizičke aktivnosti, smanjiti šanse za upalnim procesima i dati imunitetu malo vjetra u leđa. Prema pisanju stranice Cheribundi, a znanost je potvrdila, sok od višnje će vam dati više “goriva” za sve dnevne obaveze.

No, možda niste znali kako će vam pomoći i da bolje spavate. Studija provedena 2012. pokazala je dobrobiti soka od višnje za kvalitetu sna, a rezultati su objavljeni u časopisu European Journal of Nutrition. Istraživači Sveučilišta Northumbria tom su prilikom analizirali kvalitetu sna 20 ispitanika, od kojih je jedna skupina dva puta dnevno dobila pola litre razrijeđenog soka od višnje (prvi napitak nakon buđenja, a drugi prije spavanja).

Sportska nutricionistica Jessica Isac pojašnjava: “Prirodni sok od višnje je prirodni izvor melatonina koji može poboljšati kvalitetu sna, ali i utjecati na to koliko će san trajati. Studije pokazuju kako će se dobrobiti pokazati kada se sok od višnje konzumira 30 minuta nakon šetnje ili 30 minuta prije večernjeg jela, a u trajanju od 7 dana”.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI