Restoran Kaptol potvrđuje da su gastro klasici s razlogom klasici

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Provjereno dobri recepti i šarolik jelovnik, koji počiva na tradicionalnim specijalitetima, čine formulu kojom se vodi Restoran Kaptol na zagrebačkom Svetom Duhu. Uputite li se s vama dragim ljudima na ovu poznatu zagrebačku gastro lokaciju, svi ćete izaći punih trbuha i s osmijehom na licu jer ovdje svatko može pronaći jelo po svom ukusu. Na jelovniku se nalaze i svježe pripremljeni dnevni gableci, idealni za one koji zbog užurbanog tempa ne stižu pripremiti ručak za posao, ali su željni toplog i hranjivog obroka.

Također, svakog vikenda na jelovniku će mjesto pronaći i posebna vikend ponuda, odlična ideja za subotnju večeru. Čarobna blagdanska prašina nije zaobišla ni Restoran Kaptol pa ćete na njihovoj terasi moći uživati u maštovitim blagdanskim delikatesama kao što su sarma u pecivu, buncek burger, banijska češnjovka pečena u tijestu ili svima drage fritule.

Prođemo li kroz raznovrstan i izdašan jelovnik, primijetit ćemo kako se u kuhinji Restorana Kaptol pripremaju jela koja je nemoguće ne voljeti. Tako će ljubitelji pizza biti ”na mukama” pri izboru, jer uz standardne pizze, na raspolaganju su i one pomalo nekonvencionalne. Od neuobičajenih kombinacija ističu se pizza Kebab ili američka pizza Bucka s debelim tijestom, koja je mali odmak od klasične talijanske pizze.

Društvo im pravi i pizza Kraljica, interesantna kombinacija lungića i umaka od tartufa. Svoju pizzu možete dodatno obogatiti dodacima, a posebno pažnju privlači rub punjen sirom za dodatnu sočnost. Raskošnu gozbu možete započeti i predjelima, a kao specijaliteti kuće ističu se bruschetta s dimljenim lososom i wasabi hrenom te bruschetta s pancetom i tartufatom.

Nakon što se apetit polako otvorio, pred vama je izbor glavnog jela. Volite li talijansku kuhinju, možete se opredijeliti za spaghette, tagliatelle i njoke u klasičnim ili kremastim umacima. Za ljubitelje mesa i roštilja, Restoran Kaptol sprema najukusnije ćevape i najsočnije steakove, a preporuka svakako odlazi za pljeskavicu punjenu sirom i pečenu u tijestu, kao i pileći file, izvana umotan u tijesto, a napunjen buđolom, kulenom i mozzarellom. Za veća druženja prikladne su mesne plate, bogate mesnim delicijama s roštilja, uz hrskave krumpiriće ili pekarski krumpir kao prilozi.

Nepogrešiv izbor su i burgeri: američki, zatvoreni ili Kaptol burger, a tu je i vege opcija. Preferirate li riblje specijalitete, uživat ćete u lignjama ili smuđu sa žara, u umaku ili u pohanoj varijanti. Restoran Kaptol se tako svrstava u rijetke zagrebačke restorane koji u ponudi imaju smuđa, kralja riječne ribe. Kao šećer na kraju, čekaju vas semifreddo, slatke palačinke te dnevni kolači i torte.

U sklopu restorana je i kafić, idealno ako ste u prolazu, a potrebna vam je šalica kave ili čaja. Restoran Kaptol možete pronaći u ulici Sveti Duh 36, a ako dolazite automobilom, budite bez brige jer se u blizini nalaze čak tri parkirališta: jedan kod crkve sv. Antuna Padovanskog, jedan kod rotora prema bolnici KB Sv. Duh i jedan iznad restorana u ulici Kajfešov brijeg.

Foto: Bojan Zibar

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI