Sajsi MC objavila praznični EP “Daleko je Dizni (Festive Extension)” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Sajsi MC objavila praznični EP “Daleko je Dizni (Festive Extension)”

Remaster izdanje prvijenca, koje se ukazalo prije nešto više od mjesec dana, Sajsi MC obogaćuje posebnim dopunjenim EP albumom, pod nazivom “Daleko je Dizni (Festive Extension)” sa šest manje poznatih, ali sjajnih pjesam, koje su kao poklon publici sada dostupne na digitalnim streaming platformama u novoj, kvalitetnijoj remaster verziji, a u izdanju Lampshade Media.

Sajsi MC nastavlja osobnu retrospektivu u okviru projekta “Daleko je Dizni (DeLuxe Reissue)” s kojim je ranije tijekom ove godine započela proslavu godišnjice svog, prvog, istoimenog albuma. Naziv dopunjenog EP izdanja, pojavilo se u ovom prazničnom razdoblju, 25. prosinca, pod nazivom “Daleko je Dizni (Festive Exstension)”. Nastavkom projekta, Sajsi u saradnji s izdavačkom kućom Lampshade Media objavljuje remasterizirane verzije pjesama koje do sada nisu bile dostupne publici u visokom kvalitetu. U pitanju su manje poznate pjesme, zabilježene u ranijim godinama karijere reperice, a to su “Frikovi (feat. Novac)”, “Mančester Junajted”, “Ti si moj” “Gledaj” kao i remix dobro poznate pjesme “Lokal Beogradizam”, te megamix nekoliko pjesama s originalnog izdanja “Daleko je Dizni” pod nazivom “Srpski hegemoni (feat. L-Free)”.

Vraćanjem starim radovima, poznata reperica podvlači da je cijela ideja koja stoji iza ovog projekta, želja da se naglasi umjetnički izraz autora s naglaskom na žensku perspektivu čiji je Sajsi MC predstavnik na domaćoj sceni gotovo 20 godina.

“Na scenu sam stala početkom 2002. godine i kao wow, prošlo je 20 godina. Toliko se stvari desilo, mnogo pjesama, različite suradnje i dosta sam jurila da radim još pjesama i još, i još. Neke pjesme sam potpuno zapostavila, jer sam ih doslovno ‘žrtvovala’ pošto sam pokušavala loviti prilike, da se moj rad čuje, nisam baš bila fer prema vlastitom radu. Sada mi je malo jasnije, da možda treba ipak dati priliku drugim pjesmama da ih publika posluša, jer sam baš mnogo stilski lutala i ima tu mnogo čega”, kaže Sajsi MC.

Čini se da autorica ozbiljno pristupa svojoj diskografiji, pa se poput velikih zvijezda sa stranih glazbenih tržišta okreće remasteriziranju i bonus materijalima vezanih za albume čije se godišnjice slave.

“Jako sam zadovoljna kako pjesme sada zvuče, tehnički su bolje i hvala izdavačkoj kući koja je imala sluha. Pored toga lirička retrospektiva mi je još simpatičnija, slušam stare pjesme i oduševljavam se i smijem sebi u isto vrijeme. Samo bih dodala da na projekt ‘Dizni’ još ne stavljam tačku”, ističe.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI