Sara Renar sjajnim koncertom iz Dubrovnika započela kazališnu turneju – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


IZVJEŠĆE/FOTO: Sara Renar sjajnim koncertom iz Dubrovnika započela kazališnu turneju

Zagrebačka kantauorica Sara Renar ovogodišnji Dan žena obilježila je koncertom u dubrovačkom kazalištu “Marin Držić”. Osim što je slavila rođendan, ovim nastupom je započela svoju kazališnu turneju. 

U Dubrovniku je nastupala nekoliko puta u kojem publika zna biti poprilično rezervirana i udaljena.

“Moram priznati kako se iz mog iskustva ne bih složila s tim. Kao prvo, jako puno gradova to govori za sebe. Zadnje koncertno iskustvo u Lazaretima prije dvije godine, jest da je bila specifična situacija i da su stanovnici grada konačno odahnuli, jer nije bilo sezone kako je bila ta nesretna 2020., ali meni se čini da smo uspostavili neki lijepi odnos. Uz sve to, drago mi je doći, jer majčina strana familije potječe odavde”, izjavila je Sara, a o sviranju za rođendan kaže: “Nije mi prvi put. Kako sam rođena na Dan žena, onda mi se to često poklopi. Česte su priredbe na tu temu. Lijepo je, radno, provedem ga u nekoj polutremi i uzbuđenju radi koncerta. Tim više je nagrada veća ako koncert dobro ispadne.”

Foto: Vedran Levi

Koncert je trajao sat i 20 minuta, a kroz njezin sada već prepoznatljiv spoj elektroničke glazbe i kantautorskog izričaja, teme pjesama su se kretale od položaja žena u društvu, preko religije i umjetnosti do međuljudskih odnosa. Za upečatljiviju zvučnu sliku zadužen je bio njezin prateći bend koji čine Zdeslav Klarić i Dimitrije Simović. Izbor pjesama uvid je u presjek autoričinog rada. Osim zadnje pjesme “Rokenrol snovi” koju je, kako je sama Renar rekla, napisao prerano preminuli Ante Perković.

Ipak je publika tražila još. Na bisu su dobili dvije pop pjesme “Epilog” i “Jesen”.

Dubrovnik nije slučajno odabran za prvi koncert turneje. Po prvi puta imaju nekoga za rasvjetu, Dubrovčanina Marka Mijatovića koji je osmislio cijeli vizualni doživljaj. “Čak i s Markom na rasvjeti, ako se dobro posložimo kao Tetris, stanemo u veći auto. Sam bend uz ton majstora sa svom opremom stane bez problema u osobni automobil”, spomenula je Sara Renar nakon tonske probe.

Foto: Vedran Levi

Dubrovnik, Hvar i Šibenik bili su prvi domaćini. Nastavak kazališne turneje očekuje se u travnju u Varaždinu i Vinkovcima.

Foto: Vedran Levi


Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI