Šarmantni street food & cocktail bar promijenio je lice zagrebačkog Kvatrića

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Proteklog tjedna jedan od omiljenih stanovnika zagrebačkog Kvatrićastreet food & cocktail bar „Jellyfish In Space“ –  proslavio je veliki 2. rođendan, što je posebno važna obljetnica, s obzirom da je gotovo cijeli svoj dosadašnji vijek proveo pod strogim pandemijskim mjerama. Kako i sami ističu, bile su to jedne od najizazovnijih godina u povijesti ugostiteljstva, a oni su se našli baš usred svega, jer su krenuli netom prije prvog lockdowna i nakon toga samo prelazili iz jednog u drugi.

„U cijeloj toj situaciji nikad nismo odustali od svoje vizije pružanja mjesta potpune neopterećenosti, opuštenosti i kvalitete i konstantno smo radili na učvršćivanju odnosa s našim gostima koje smo redovito pretvarali u prijatelje. Također, s ponosom govorimo kako smo u dobroj mjeri promijenili lice dragog nam Kvatrića i nastavit ćemo to raditi i ubuduće jer želimo vratiti lokalnoj zajednici koja nas je prihvatila baš ovakve kakvi jesmo“, ponosno su istaknuli vlasnici.

Jellyfish je od samih početaka nastojao biti originalan i provoditi vlastitu interpretaciju svjetskih kuhinja, čime je donio prijeko potrebno osvježenje street food i barskoj sceni u metropoli. Nedugo nakon otvaranja postao je sinonim za mjesto poznato po odličnoj hrani, sjajnim pićima i vrhunskoj zabavi. Želja vlasnika bila je stvoriti zabavan i neopterećen plejs po uzoru na svjetske metropole, s ambicioznim, a opet razigranim fusion zalogajima i inovativnoj koktel karti. Njegovim dolaskom na gastro scenu Zagreba, Kvatrić je postao it destinacija za dobar provod, što je posebno značilo stanovnicima istočnog dijela Zagreba, koji više nisu morali ići u centar po svoju potrebnu dozu dobre zabave. Uz Jellyfish in Space, tu je još nekoliko sjajnih lokala, s kojima zajedno tvori svježu, feel-good atmosferu u kultnoj Martićevoj ulici i postaju svojevrsni novi centar metropole.

All You Can Eat Sushi Srijeda, Taco Tuesday ili live svirke vikendima samo su neke od tematskih gastro večeri, koje je Jelly redovito organizirao. Njihov vješto osmišljen jelovnik baziran je na jelima poput sushija, tacosa, pulled ribsa i bao bansa, koji su ovdje dovedeni na posebnu – Jellyfish fusion razinu. Kao i sam koncept jelovnika, interijer je prilično neobičan i zabavan. Pomalo mračan i tajanstven, s raskošnom tamnozelenom baršunastom garniturom za sjedenje, neobičnim svjetlosnim tijelima, drvenim ladičarom koji je proteže preko jednog zida i šarenim grafitima, koje je osmislio i realizirao jedan poznati hrvatski graffiter. Prostrana terasa osvijetljena lampica za vrijeme toplih dana i večeri uvijek je puna foodie entuzijasta i svih onih željnih zabave, kakvu samo Jelly zna prirediti.

Drugi rođendan proslavili su u velikom stilu, s brojnim prijateljima i klijentima, među kojima su bile influencerice Ivana Mišković, Brita Bobetić i Anja Dujaković, uz finu klopu i piće večeri, Gin Croatian Rose, premium liniju ginova iz Hrvatske, čija posebnost leži u čak 29 različitih vrsta bilja – poput korijandera, lavande, anisa, metvice, đumbira, kadulje, korice grejpa i sl.

Jellyfish in Space je tako ušao u treću godinu postojanja, za budućnost najavljuju brojne novitete, a što točno, navratite u  Martićevu 71 i provjerite!

Foto: Bojan Zibar i Jan Humski

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI