Saturn i Uran potiču na pobunu, kako u vanjskom svijetu, tako i unutar nas

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Saturn i Uran – put prema slobodi

Imali smo prilike proživjeti već iskustva koja je on dignuo na površinu kroz drugu polovinu veljače, u lipnju i očekuje nas još jednom u posljednjim danima prosinca. Saturn i Uran, prošlost i budućnost. Saturn je simbol prošlosti, tradicionalnog, konzervativnog. S njim stvaramo sigurnost i vrijednost te želimo čuvati stvoreno, dok je Uran sušta suprotnost. On je buntovnik i revolucionar koji ne poštuje pravila, osobito ona koja ga sputavaju, teži napretku i progresu. Okrenut je budućnosti i ne može stajati na mjestu.

Najzanimljivije je što se konzervativni Saturn nalazi u progresivnog Vodenjaku, a progresivni Uran u konzervativnom Biku. Kao da su zamijenili mjesta, što može stvoriti dodatnu zbunjenost oko nekih situacija u kojima ćemo se naći narednih tjedana. Suočavamo se s izazovom, a upravo taj izazov nam omogućuje da stvorimo nešto bolje za sebe.

Njihov aspekt može stvoriti osjećaj frustriranosti, na način da se nađemo rastrzani između prošlosti i budućnosti. Odvija se neka borba, pobuna, kako u vanjskom svijetu, tako i unutar nas.

Moguće je da tijekom ovog utjecaja dođe do nekog prekida, udaljavanja, kraja jer shvaćamo da ne uspijevamo nešto promijeniti nabolje, pa smo primorani posegnuti za nešto radikalnijim odlukama.

Borimo se protiv svega što nam oduzima ili sputava slobodu. Sada se možemo osloboditi nekih ograničavajućih tema u svom životu. Postat će vam više nego jasno što više nije funkcionalno i korisno.

Povezano: Retrogradna Venera navodi na promišljanje o odnosima, javljaju se osobe iz prošlosti

Nemojte se opirati promjenama

Osjećamo strah od izlaska iz sigurne zone, ali shvaćamo da je to jedini način. Vrijeme je da se oslobodimo od loših navika.

Neočekivani događaji potiču nas da nešto učinimo drukčije nego dosad.

Neodgovornost i nedosljednost nas ljute.

U vanjskom svijetu možemo očekivati pobune, ekonomske probleme i promjene na polju novih tehnologija.

Kako će se ovaj utjecaj odraziti na vas osobno, ovisi o pozicijama ovih planeta u vašem osobnom horoskopu.

Nemojte se opirati promjenama, ali ih nemojte niti forsirati. Promatrajte što se odvija pred vama. Idite polako i promišljeno.

Ovo je idealna prilika da jasno vidimo gdje smo zapeli i što bi bilo dobro pustiti iz svog života jer nas drži na mjestu i zaustavlja naš daljnji rast i napredak.

Prije nego što postavimo ciljeve za iduću godinu, prvo promislimo kojih se okova prošlosti trebamo osloboditi.

Nešto ide prema kraju, dovršava se, osvještava u konačnici. Ne može se više skrivati i gurati pod tepih. Tome u prilog ide i smještaj Jupitera na posljednjem stupnju Vodenjaka, prije nego što 29. prosinca krene u znak Riba.

Sretan vam put u bolju budućnost!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI