Sestra iz sjene, Lucinda Riley – Recenzija

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Serijal “Sedam sestara” donosi priče o sestrama koje je posvojio tajanstveni Pa Salt iz različitih dijelova svijeta. Dom im je dao na svom otoku usred Ženevskog jezera. Obožavam ovaj serijal i uživam u svakoj knjizi. Sve tri do sada pročitane su nevjerojatne. Lucinda Riley u svaki nastavak unosi nešto posebno, jedinstveno i kreira neponovljivu priču. I to čini jako lijepo. Lucinda je rođena pripovjedačica koja se zna pobrinuti da čitatelj uživa svim osjetilima. Svaka knjiga iz serijala posvećena je nekoj od sestara. U romanu “Sestra iz sjene” upoznajemo treću posvojenu sestru – Star D’Aplièse (Steropa).

Star prati tragove o svom podrijetlu koje joj je ostavio Pa Salt. Vode je do stare londonske knjižare s rijetkim knjigama gdje upoznaje ekscentrika Orlanda. Uz njegovu pomoć i pomoć njegove obitelji Star će pronaći mnogo više od svoje prošlosti.

Star je tiha i skromna osoba, živi u sjeni svoje samouvjerene mlađe sestre CeCe. Osjeća potrebu da se odvoji od nje i krene vlastitim putem. Otkrivajući svoju prošlost, polako izlazi iz sjene svoje sestre, ruši zidove koje je podigla oko sebe i otvara mogućnost ljubavi.

Sestra iz sjene prošlosti i sadašnjosti – životne priče razdvojene stotinu godina

Povijesni dio nas vodi u 1909. godinu do Flore MaNichol koja živi u Lake Districtu. Flora voli prirodu, životinje, voli istraživati biljke. Njezin život se u potpunosti mijenja kada se preseljava u London, u kuću gospođe Keppel, ljubavnice kralja Edwarda VII. Od prekrasne prirode Lake Districta, do elegantnih salona i visokog društva Londona, Riley je briljantna u svom pisanju i vješto oživljava Englesku ranih 1900-ih.

Priča se izmjenjuje između Starinog putovanja u nastojanju da otkrije svoje korijene i Florine životne priče. I Star i Flora su sestre iz sjene koje žive u sjeni svojih mlađih sestara. Iako su im životi razdvojeni stotinu godina, povezani su. Autorica izvrsno isprepleće suvremenu priču s povezanom povijesnom pričom.

Čitajući Florine dnevnike Star pokušava spojiti slagalicu svoje prošlosti. U Romanu se spominje i engleska spisateljica Beatrix Potter s kojom je Flora imala poseban odnos. U svakom od nastavaka autorica spominje neku od poznatih osoba iz povijesti što romane čini još posebnijima.

Dok Star otkriva detalje o Florinom nevjerojatnom životu, sve više se približava istini o svome podrijetlu.

“Sestra iz sjene” još je jedna čarobna priča iz pera Lucinde Riley. Romani su ovo koji se ne ispuštaju iz ruku, koji se čitaju u jednom dahu. Veselim se četvrtom nastavku “Biserna sestra”.

Napisala i foto: Marijana Glavaš

Povezano: Olujna sestra, Lucinda Riley – Recenzija

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI