“Shape of You” Eda Sheerana postala najstreamanija pjesma na Spotifyju s 3 milijarde slušanja – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


“Shape of You” Eda Sheerana postala najstreamanija pjesma na Spotifyju s 3 milijarde slušanja

Godine 2017. Ed Sheeran je osvojio svijet s hitom “Shape of You”, a samo četiri godine kasnije može se pohvaliti kako ima najstreamaniju pjesmu u povijesti platforme Spotify.

Pjesma je prešla 3 milijarde streamova što nije pošlo za rukom nikome do sada. Zanimljivo je kako je to pjesma koju je pisao za jednog drugog glazbenika, ali je na kraju spletom okolnosti objavljena na njegovom albumu “Divide” i postala ultimativni hit. Eda je oduševila ova vijest o uspjehu na Spotifyju. Iza njega je na 2,7 milijardi streamova The Weeknd s hitom “Blinding Lights”, potom slijede Tones and I s “Dance Monkey” (2,4 milijarde), Post Malone i 21 Savage s “Rockstar” (2,3) i Lewis Capaldi koji je s pjesmom “Someone You Loved” došao do 2,2 milijarde.

Forbes je uz ovu vijest objavio i neke dodatne informacije o Sheeranu, poput one da je na 23. mjestu njihove liste najplaćenijih zvijezda, a samo 2020. godine zaradio je 64 milijuna dolara, a “Divide Tour” zaradila je 775 milijuna dolara.

Foto: Dan Martensen

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI