Simbioza prirode i arhitekture opisana kroz prelijepu kolekciju nakita

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


FREYWILLE je predstavio novi upečatljiv  dizajn nakita “Spirit of Vienna”  iz  opusa Hommage à Hundertwasser kojim slavi remek-djela i viziju ovog nekonvencionalnog umjetnika i “liječnika arhitekture”.  Dizajn je izvorno nadahnut Hundertwasserovim djelom ” Imagine Tomorrow’s World” , a intrigantnom kombinacijom živopisnih boja i oblika potiče na uranjanje u jedinstven  Hundertwasserov  rajski svijet  koji  treperi eklektičnim životom i bajkovitim krajolicima.

Slavni bečki umjetnik i arhitekt Friedensreich Hundertwasser bio je uvjeren kako je održiva budućnost čovječanstva moguća samo u skladu s prirodom pa je i sam živio skromno sukladno načelima održivosti. Reciklirao je prije nego što je to postalo trend, posadio je oko 100.000 biljaka na svojim putovanjima, koristio je solarnu i hidroenergiju, postavljao je kompostne  biotope.

Zanimao se za arhitekturu prilagođenu čovjeku što je realizirao kroz drveće koje raste iz prozora, vesele fasade razigranog dizajna, šume i vrtove na krovovima kuća, interijere  bez kutova i oštrih rubova, te prekrasno zelenilo.  Hundertwasser  je dizajnirao i  brojne plakate za podršku organizacijama kao što su Greenpeace i društvo Jacques-Cousteau.  Posebno upečatljiv je bio plakat  ” Imagine Tomorrow’s World”  koji je kreirao povodom proslave 50.godišnjice IUCN-a (Međunarodnog saveza za očuvanje prirode i prirodnih bogatstava) u studenom 1998.godine, a FREYWILLE umjetnici su ga odabrali kao izvornu inspiraciju za kreiranje svog novog dizajna “Spirit of Vienna”. 

FREYWILLE  kolekcija “Spirit of Vienna”  na jedinstven  i originalan način reinterpretira Hundertwasserov karakterističan formalni jezik pa svaki komad nakita predstavlja malo i osebujno umjetničko djelo. Na savršeno obrađenoj površini pečenog emajla virtuozno su uronjeni u impresivne boje razigrani i maštoviti elementi,  stvarajući uzorak koji daje dojam neprekidnog kretanja i autentično oživljava Hundertwasserov karakter.

Kao glavna boja nameće se nježna nijansa plave, a odiše dinamikom, životom i energijom.  Polet tankih malahit zelenih linija nagoviješta rast i razvoj. One se neočekivano lome preko blistavo žutih, jarko crvenih i narančastih tonova  što rezonira sa živopisnim i umjetničkim duhom  Beča. Dizajn odražava premisu savršenog nesavršenstva, a uhvaćenu kroz jednostavne i prirodne poteze kistom koji se uzdižu nad sjajnom površinom pečenog emajla obogaćenu s čak tri vrste 24 karatnog zlatna praha. 

Modne fotografije nadahnute novom FREYWILLE kolekcijom “Spirit of Vienna”  snimio je talentirani  fotograf Ante Odak,  zasluge za styling idu divnoj Ivani Pavić,  Sonja Kvesić potpisuje make up, a za stiliziranje kose je zaslužan Ivan Pervan. U ulozi modela je prelijepa Elena Dizdar.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/  ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI