Sirela predstavlja liniju vrhunskih sireva u kolutu– President Grand Oval

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Iz bjelovarske Sirele, tvornice s više od 70 godina iskustva u sirarstvu, stiže nova linija sireva u kolutu – President Grand Oval. Liniju čini pet novih kravljih sireva različitih intenziteta okusa, arome i dužine zrenja: tri tvrda te po jedan polutvrdi i ekstra tvrdi sir. Osim izvrsne kvalitete i grandioznog  okusa, svi sirevi Grand Oval su bez laktoze, a odličan su izvor bjelančevina i kalcija.

Među njima je najsjajnija zvijezda novi sir posve nove recepture – President Grand Oval Gourmet. Radi se o ekstra tvrdom kravljem siru raskošne slankaste arome koji zrije čak 120 dana čemu zahvaljuje izraženiji okus (4 na skali od 5) i za čiji je kilogram potrebno utrošiti 12 litara mlijeka. Ovaj sir grandioznog okusa bit će prvi izbor vrsnih poznavatelja sireva i nezaobilazan dio svake sirne plate, uz merlot, malbec ili jače Ale pivo, kao i uz sušeno voće.

Tu je i President Grand Oval Delikates, tvrdi kravlji sir karakteristično pikantnog okusa. Zrenje od 60 dana zaslužno je za intenzivan okus koji podsjeća na ovčje sireve pa se odlično slaže uz pinot sivi i chardonnay te jabuke i kruške.

Linija donosi i Grand Oval dimljeni sir, polutvrdi sir blagog okusa s nježnom aromom dima, Grand Oval Gouda Selection, tvrdi sir slatkaste i nježno pikantne arome, te Grand Oval Trapist Selection, tvrdi sirkoji karakteriziraju blage slane note i zaokružena aroma.

Kako bismo siroljupce i one koji će to tek postati dodatno poučili o važnosti sira kao prehrambene namirnice, na svakom pakiranju novih sireva putem ikonica pojašnjene su glavne karakteristike sira: dužina zrenja, intenzitet okusa na skali 1 – 5, koliko je litara mlijeka potrebno za jedan kilogram sira te nutritivna vrijednost sira.

Novi sirevi u kori President Grand Oval, stvoreni ljubavlju, znanjem i iskustvom domaće sirane, bit će savršeni dio svake sirne plate i točka na i svakog blagdanskog stola.

Svih pet novih sireva dostupno je u pakiranju od 450 g, dok su tri dostupna i u kolutu: Dimljeni i Delikates u kolutu od 2,5 kg, a Gourmet u kolutu od 2,4 kg. Mogu se pronaći u većim trgovinama kao i na dukatshop.hr.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI