Skijaški hop na Kop!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Skijaška je sezona u punom jeku! Bilo da ste aktivni skijaši pa ćete svaki mogući trenutak provesti na stazi, ili ćete jednostavno uživati u svježem planinskom zraku, dobroj atmosferi na skijalištu, ili se relaksirati u nekom wellness centru (često u sklopu hotela u kojem boravite), na zimovanju će vam rijetko biti dosadno.

Ana Soldo, autor Petar Dučić

Ako ste uz to tip koji voli uzavrelu atmosferu i odličan provod tijekom dana na stazi, ili noću u nekom od restorana, barova i klubova, na jednom ćete se mjestu provesti bolje nego igdje drugdje.

Carstvo snijega – Kopaonik

U carstvu snijegom prekrivenih borova koji dominiraju oku ugodnim brdima, na par sati vožnje od Beograda smjestio se Kopaonik! Nekima će biti važna sljedeća informacija: za razliku od većine zapadnih skijališta koja volimo posjećivati, u Srbiju je moguće ući samo uz negativan RT-PCR (cijepljenje nije obavezno, kao u slučaju Italije ili Austrije), dok Green Pass bez kojeg ne možete skijati u Austriji ili Italiji, na Kopaoniku nije obavezan za korištenje žičara. 

Šejla Ramović, autor Gavrlilo Knežević

Kop, kako ga popularno zovu i domaćini i gosti, gotovo nikad ne spava. Smjestio se u centralnom dijelu susjedne nam Srbije, i najpopularnije je skijalište u zemlji. Tijekom dana ćete uživati skijajući po nekoj od brojnih staza koje prolaze kroz bogate šume borova, dok noću Kopom zavlada neka druga zarazna energija u vidu odličnog provoda.

43 kilometra staza

U Skijaškom centru na području Nacionalnog parka Kopaonik nalazi se oko 43 kilometara staza po kojima možete skijati, s ukupno 17 žičara koje vas podižu do pozicija za kvalitetno i zabavno spuštanje.

No, nije skijanje jedina snježna zabava u kojoj možete uživati na Kopu. U skijaškom centru možete se odlučiti za vožnju zip lineom, bob na šinama, ili se okušati u vožnji motornih saonica kroz šumu, sve u potrazi za adrenalinom, prekrasnim panoramama ili mjestima za savršenu fotografiju.

A do mjesta s kojeg krećete na skijanje ili dodatne aktivnosti, doći ćete šećući kroz živahno mjesto puno dobre energije, restorana i kafića u kojima zabava traje cijeli dan i noć. Tamo ćete se svakako vratiti kada se nauživate u snijegu i poželite dobro ugrijati čajem ili domaćom rakijicom.

Grand hotel autor Matej Čepl

Wellnes i tulumi

Uz samu stazu smjestili su se brojni barovi, kafići i restorani za svačiji ukus. A što je sa smještajem?

Neki od najboljih hotela Kopaonika smješteni su na stazi, tako da praktično možete uskijati u sobu! Primjerice novootvoreni Viceroy Kopaonik Serbia jedini je hotel s pet zvjezdica, dok se svojom kvalitetnom ponudom i atraktivnim izgledom ističu i Grand Hotel & Spa te Gorski Hotel & Spa.

Neki se hoteli, primjerice Hotel Putnik, nalaze nešto dalje od samih staza i centra događanja, što vam daje određenu distancu ako volite mirnije zimovanje. Svima koji ne vole hodati u pancericama ili bucama, za prijevoz po Kopaoniku savjetujemo brze i cjenovno pristupačne taksije.

Većina hotela posjeduje i wellness centar, tako da ćete se nakon napora na snijegu moći relaksirati u bazenima i saunama. Kop je naprosto savršen za kombiniranje zimskih aktivnosti, odmora u wellnesu i tulumarenja.

Ana Soldo, Putoholičari i Deja Jakopič, autor Matej Čepl

Meni za nezaboravno iskustvo

Za sve koji na putovanju vole uživati i u vrhunskoj gastronomiji, uz samu stazu ima nekoliko vrhunskih restorana koji nude moderan i atraktivan meni za nezaboravno iskustvo svakom nepcu.

Tako se u sklopu hotela Grand nalazi restoran i ski-bar Garden, dok hotel Viceroy u prizemlju nudi prekrasan Pique Ski Bar za savršeno après ski iskustvo, gdje se u večernjim satima organizira poseban glazbeni program. Viceroy također ima i The Mountain Kitchen, restoran s pogledom na Pančićev vrh koji je gostima na raspolaganju za sva tri dnevna obroka.

Nakon skijanja na Kopaoniku, kući ćete se vratiti puni dobre energije i odmorni za nove izazove koji vas čekaju. Malo nas mjesta može opustiti te nam pomoći da zaboravimo brige i obaveze, kao planina na kojoj ste cijelo vrijeme svjesni svježeg zraka koji dišete, kao da boravite u okruženju koje je korak bliže nebu.

Iskoristite zimu koja nam je preostala za posjet Kopu!     

The post Skijaški hop na Kop! appeared first on She.Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI