Sluškinjina priča: Očekuje nas napeti obračun u petoj sezoni

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Obožavatelji ovog distopijskog trilera, adaptacije romana Margaret Atwood iz 1985., na iglama su nakon brutalnog vrhunca 4. sezone.

Podsjećamo, četvrta sezona serije završava tako što protagonistica June (Elizabeth Moss) uz pomoć nekoliko žena na smrt pretuče Freda Waterforda (Joseph Fiennes), a potom je suprug Luke (O-T Fagbenle) pronalazi uzrujanu i prepunu krvi u sobi svoje kćeri Nichole, nakon čega June nekamo odlazi, a gledatelji diljem svijeta se pitaju kamo se uputila.

Priča se nastavlja tako što odbjeglu sluškinju pratimo u Kanadi gdje se nalazi sa svojim suprugom Lukeom Bankoleom (glumi O-T Fagbenle), no očito osjeća težinu svojih djela i nedovršenu priču.

“Želim da zna da sam to bila ja, ožalošćena supruga. Ona zna da svijet gleda…” pripovijeda June, aludirajući na Serenu Joy Waterford (Yvonne Strahovski), koju vidimo kako kreće u osvetu i potragu za ubojicom supruga. Napete scene najavljuju žestok obračun.

Još u travnju, glavna glumica Elizabeth Moss najavila je kako će 5. sezona biti znatno drugačija od prijašnjih.

Petu sezonu Sluškinjine priče gledajte 15. rujna na HBO Maxu i 19. rujna na HBO-u.

MARATON SERIJE – SLUŠKINJINA PRIČA NA HBO3

Serija prati ženu prisiljenu živjeti kao konkubina pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom u bliskoj budućnosti u totalitarnom Gileadu, nekad poznatom kao Sjedinjene Države, gdje ženska prava u osnovi ne postoje.

Maraton 2. sezone 20. rujna
Maraton 3. sezone 10. rujna
Maraton 4. sezone 17. rujna

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI