Smrt na Nilu: Odvažan misterij-triler nastao prema romanu Agathe Christie

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Stigao je novi trailer 20th Century Studia Smrt na Nilu. Ovo je priča o strasti i ljubomori, koju je režirao peterostruko nominiran za nagradu Oscar® – Kenneth Branagh.

Smrt na Nilu je odvažan misteriozan triler o emocionalnom kaosu i smrtonosnim posljedicama koje izaziva opsesivna ljubav, a temeljen je na romanu Agathe Christie iz 1937. godine. Kennethu Branaghu, koji se vratio kao kultni detektiv Hercule Poirot, pridružuju se Tom Bateman, četverostruko nominirana za nagradu Oscar® Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright.

Film Smrt na Nilu ponovno je okupio filmski tim koji stoji iza globalnog hita iz 2017. – Ubojstvo u Orient Expressu.  Scenarist je Michael Green, koji je adaptirao roman Agathe Christie, producenti su Ridley Scott, Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Kevin J. Walsh, a izvršni producenti su Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard i Mathew Prichard.

Belgijski istražitelj Hercule Poirot nalazi se u Egiptu, na glamuroznom riječnom parobrodu. Njegov odmor pretvara se u zastrašujuću potragu za ubojicom kada se idilični medeni mjesec savršenog para tragično prekine. Smještena u krajoliku egipatski pustinja i veličanstvenih piramida u Gazi, ova dramatična priča o ljubavi koja je pošla po zlu, prikazuju kozmopolitsku skupinu besprijekorno odjevenih putnika i dovoljno opakih zapleta koji gledatelje dovode do šokantnog raspleta.

Snimljen 65mm Panavision kameram krajem 2019., Smrt na Nilu vodi gledatelje u 1930.-e, rekreirajući mnoga mjesta koja su poslužila kao inspiracija za Christiein glamurozni triler iz visokog društva.

Predsjednik produkcije 20th Century Studiosa Steve Asbell kaže: „Kenova široka, elegantna vizija za ovu klasičnu priču zaslužuje gledanje na najvećim ekranima. Vrlo smo ponosni na ovaj film, našu briljantnu glumačku ekipu i sav trud koji je uložen u snimanje filma. Znamo da gledatelji jedva čekaju sljedeću avanturu Heculea Poirota i oduševljeni smo što ćemo nastaviti raditi s Kenom.“

James Prichard, predsjetnik i izvršni direktor tvrtke Agatha Christie kaže: „Više od 100 godina nakon objavljivanja prvog romana Agathe Christie, njezina kriminalistička djela i dalje su iznimno popularna. Oduševljen sam što Disney i naši partneri vjeruju u ovu franšizu, koja je pomogla da se milijuni novih obožavatelja upoznaju s njezinim klasičnim djelima.“

Film Smrt na Nilu, u distribuciji Blitza stiže u sva kina u veljači 2022. godine.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI