Stiže nam mjesec inspirativnih žena

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Neustrašivi ženski likovi stižu na male ekrane! Ljubitelji dobre akcije, romantičnih komedija i trilera u ožujku će uživati u poznatim filmskim uspješnicama uz glumice koje su osvojile Hollywood – Angelinu Jolie, Cameron Diaz, Juliu Roberts, Renée Zellweger, Drew Barrymore, Jennifer Lawrence i još mnoge druge.

U večernjim terminima u ožijku na Fox movies pogledajte Erin Brockovich, Charlijevi anđeli, Lara Croft: Tomb Raider, Lara Croft: Kolijevka života, Frida, Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio, Igre gladi: Šojka rugalica 2. dio, Različita, Jackie, Salt, Dnevnik Bridget Jones…

Naša preporuka

Nakon izgubljenog sudskog spora, Erin Brockovich (Julia Roberts) zapošljava se kod svojeg odvjetnika, Eda Masryja (Albert Finney), kao recepcionistica. Erin uskoro otkriva kako se u malom kalifornijskom mjestu Hinkley odigrava prljava rabota: velika tvrtka, “Pacific Gas & Electric” panično pokušava prikriti ekološku katastrofu velikih razmjera u kojoj su posve kontaminirani izvori pitke vode, što je u konačnici rezultiralo brojnim bolestima lokalnog stanovništva.

Korak po korak, Erin pridobiva mještane na svoju stranu i, prikupivši 600-tinjak tužbi, zajedno s Edom pokreće tužbu protiv odgovorne tvrtke…

Kronika života Fride Kahlo koji je otvoreno i bez ikakvog susprezanja dijelila s Diegom Riverom dok su strelovito osvajali svijet umjetnosti. Od zamršene duge veze s mentorom i suprugom, preko kontroverzne afere s Lavom Trockim do provokativnih romantičnih veza sa ženama, Frida Kahlo živjela je hrabar život bez kompromisa kao politička aktivistica, umjetnica i seksualna revolucionarka.
FRIDA prati život koji je Frida Kahlo nepokolebljivo i otvoreno dijelila s Diegom Riverom, dok je mladi par na juriš osvojio umjetnički svijet. Od njezine komplicirane i trajne veze s mentorom i mužem te zabranjene i kontroverzne afere s Leonom Trockim, do njezinih provokativnih i ljubavnih zapleta sa ženama, Frida Kahlo živjela je hrabrim i beskompromisnim životom kao politička, umjetnička i seksualna revolucionarka.

Nominiran za šest „Oscara“ 2002., uključujući onaj za Salmu Hayek za najbolju glavnu žensku ulogu, FRIDA je trijumfalni film o jedinstvenoj ženi koja je imala nezaboravan život.

The post Stiže nam mjesec inspirativnih žena appeared first on She.Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI