Što je to karijerni dnevnik i zašto bi ga svaka ambiciozna žena trebala voditi

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Karijerni dnevnik – neizostavan dio uspjeha svake ambiciozne žene

Kada bismo mogli zaviriti u misli svake suvremene poslovne žene tamo bismo naišli na mnogo toga. Od to do liste kojoj nema kraja, do brige o drugim ukućanima. Većina žena priznat će: u glavi im često vlada kaos, a od želje za uspjehom na svim životnim poljima, često putem zaborave gdje su i kamo žele stići. Vođenje dnevnika bilo kojeg tipa tada je izuzetno korisna aktivnost koja nam zaista može poboljšati kvalitetu života. Ni dnevnik posla nije iznimka. Pomoću njega možete konkretno pratiti svoju karijeru, raditi na pronalasku boljeg posla ili stjecanju željenih vještina.

Iskreni odgovori na 3 pitanja

Čar svakog dnevnika upravo je iskrenost, jasnoća i jednostavnost. Kako se kaže “papir trpi sve” stoga ćete i od karijernog dnevnika najviše profitirati ako se vodite ovim načelima. Za početak, iskoristite prvih nekoliko stranica i iskreno odgovorite na sljedeća pitanja:

  • Gdje sam sada: procijenite svoju trenutnu situaciju, odredite što je u njoj dobro, jesu li vam djela usklađena s ciljevima i koji su to izazovi pred vama
  • Gdje sam bila: sjetite se prošlih, ugodnih i neugodnih poslovnih situacija i izazova te što ste iz njih naučili
  • Gdje želim ići: zapišite svoje karijerne ciljeve kao i to što vas motivira u njihovom ostvarenju

Benefiti vođenja karijernog dnevnika

Većina žena složit će se da će najviše koristi imati od tzv. bullet journala kojeg možete urediti na način koji vama odgovara. Svakako izbjegavajte klasične rokovnike s unaprijed napisanim datumima i rasporedima jer vam u ovom slučaju takvo što neće koristiti. Bit ovog dnevnika je pružanje jasnoće i inspiracije. Tako se nećete pitati gdje vam je otišao cijeli dan i što ste uopće radili. Možda ćete shvatiti i zašto vas kolegica iz prodaje toliko živcira, a zapravo uopće nije loša. Vođenjem dnevnika možete doći do raznih spoznaja, možda i onih koje će vam promijeniti cijeli život.

Jer karijera i posao koji radimo zaista i jest veliki dio našeg života.

Ovaj dnevnik svaka će žena voditi na drugačiji način, a benefite će osjetiti svi, bez obzira gdje i koji posao rade. U njega možete pisati svakodnevne obaveze, termine sastanka, ciljeve i želje za budućnost kao i rezime razgovora ili intervjua te ga tako koristiti i prije nego nađete posao, ukoliko ga trenutno nemate. Težite li poslu koji ćete obožavati, karijerni dnevnik zaista može biti neočekivani i kreativni put kojim ćete do njega i doći.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI