Što kažete, privlače li se suprotnosti?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako kaže Thompson: “Jedna duša, a nas dvoje…” Dvije duše koje su stvorene jedna za drugu, spremne zajedno proći kroz sve životne izazove. Bliskost, razumijevanje i harmonija – to su vrijednosti koje tražimo u svakodnevnom životu, a posebno kada je riječ o ljubavnim odnosima.

Privlače li se suprotnosti? Postoje li savršeni ljubavni parovi? Viđamo li ih samo u romantičnim filmovima i knjigama, ili postoji stvarnost koja odgovara tom idealu?

Razmotrimo nekoliko aspekata ovog intrigantnog pitanja.

Je li idealna veza u kojoj je muškarac stariji?

Uvijek je važno je naglasiti da su odnosi između odraslih pojedinaca, bez obzira na njihovu dob, pitanje individualnog izbora i uzajamnog pristanka. Veze u kojima su muškarci stariji, a žene mlađe, su doista česte, ako ne i najčešće. Privlače li se suprotnosti kada su godine u pitanju?

Međutim, kulturni i društveni stavovi o vezama u kojima su muškarci stariji i po dvadesetak godina često su podložni različitim tumačenjima. Iz ovog promatranja isključujemo pojam  – grooming. On je priča za sebe.

Također, različiti faktori mogu utjecati na odluku starijih muškaraca da se upuste u veze s mlađim ženama, kao i na odluku prilično mlađih žena da biraju starije partnere. Stariji muškarci često imaju više životnog iskustva i mogu pružiti emocionalnu stabilnost i podršku mlađim partnericama. Iako nam se to naoko ne čini, znaju imaju slične ciljeve, što može biti temelj usklađenosti njihovog odnosa.

Međutim, važno je naglasiti da društveni pritisci, posebno stigmatizacija ili osuda takvih veza, mogu biti izazovni faktori koji utječu na opstanak veze ovih parova.

Što je s mlađim muškarcima i starijim ženama?

Veze između mlađih muškaraca i starijih žena posljednjih godina postaju sve uobičajenije. Starije žene često donose sa sobom veće životno iskustvo, zrelost, ali i ono neodoljivo privlačno samopouzdanje koje može pridonijeti emocionalnoj stabilnosti odnosa.

Možemo reći da mlađi muškarci donose energičnost i inovativnost u odnos, a partnerica u toj vezi unosi mudrosti i iskustvo.

Ni njihovoj vezi, unatoč svemu, nije lako opstati.

Što kažete na tezu – suprotnosti se privlače?

Koncept u kojem se suprotnosti privlače se koristi kako bi se opisala dinamika u ljubavnim vezama. Suprotnosti u osobnosti, interesima ili životnim stilovima mogu stvarati dinamičnu i stimulirajuću ravnotežu.

Privlače li se suprotnosti, odnosno partneri koji su suprotni jedan drugome mogu se međusobno dopunjavati? Ono što jednom partneru možda nedostaje, drugi može donijeti u odnos te tako obogatiti zajedničko iskustvo i potaknuti razgovore o različitim temama.

Smatra se da, ako su partneri previše slični, može doći do dosade ili rutine. Suprotnosti mogu unijeti element iznenađenja i uzbuđenja u odnos te odličnu priliku za učenje jedan od drugoga. Tako partneri mogu početi dijeliti svoje hobije, interese i iskustva te tako obogatiti svoje živote.

Međutim, većina istraživanja iz socijalne psihologije došla je do istog zaključka, a to je onaj koji samo djelomično potvrđuje tvrdnju da se suprotnosti privlače.

Ipak se radije povezujemo s ljudima koji su nam slični te koji dijele naše vrijednosti i interese. Bitno je razumjeti i prihvatiti razlike kako one ne bi postale izvor konflikata, a tu na scenu stupaju komunikacija, poštovanje i uzajamna podrška kao ključne komponente sretnog odnosa.

A to je prilično težak posao.

Dar čitateljicama

Darujemo jednu čitateljicu parfemom Maison Margiela On A Date 100 ml.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare, na dnu članka, na webu napišete #7danazaljubav (Ako imate problema s prijavom, proučite https://she.hr/kako-sudjelovati-u-nasim-darivanjima/)
  2. Pratite nas putem društvenih mreža Facebook, Instagram, TikTok i YouTube
  3. Možete se prijaviti samo jednom!

Prijave primamo do 23. veljače točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje dostavljaju u inbox na našem Facebooku podatke (ime i prezime, adresa i obavezno broj telefona, radi dostavnih službi). Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa. 

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI