Što koži treba? Vodič kroz desetljeća

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U različitim životnim razdobljima, proces starenja se odvija u različitim slojevima kože, a sama koža ima nekoliko tipova bora koje se razlikuju po načinu nastajanja i stupnju razvoja. Zato je iznimno važno znati što znači pravilna njega lica i kože, a još važnije je uživati u ljepoti svojih godina.

20-e

I baš smo se riješili akni! Iako u dvadesetima uživamo u mladolikoj i lijepoj koži ne razmišljajući o budućim nepravilnostima i anti age njezi, upravo se u tom razdoblju nalazi rješenje za prevenciju nepoželjnih znakova starenja.

Tada se, naime, pojavljuju prvi pravi znakovi odrastanja kože. Koža je u tom stadiju još prilično mlada i zategnuta i dovoljno je, da uz pravilnu njegu, samo potaknete vaše kožne stanice da se uspješno obnavljaju. Kako je u tom razdoblju vašeg života prirodni kapacitet obnavljanja kože još zavidan, preporučljivi su proizvodi koji kombiniraju vitamin C i E, jer ne tretiraju vašu kožu preintenzivno i agresivno, već samo potiču njenu mladost.

30-e

Tridesetim godinama se često pristupa s malo opreza i, u nekim slučajevima, malo više panike. Tada će se pojavljivati prve ozbiljnije bore na vašem licu. Idealno je vrijeme za početak tretmana vašeg lica proizvodima koji u sebi sadrže retinol. Linije krema s retinolom uspješno se bore protiv svih vrsta bora koje lice žene poznaje.

40-e

Kako vrijeme odmiče tako i naša koža zahtijeva još više pažnje s dodatnim proizvodima kojima je potrebno njegovati je. Kako koža nažalost gubi čvrstoću, preporučljivo je koristiti proizvode koji u sebi sadrže peptid u kombinaciji s vitaminom C, jer joj je u to vrijeme potrebna njega koja oslobađa i potiče povećanje broja stanica koje proizvode kolagen i elastičnost kože.

Kolagen je već dobro poznati magični sastojak koji učinkovito uklanja vaše bore i licu vraćate prirodnu napetost i glatkoću, čime je ono zategnuto, a bore manje vidljive. U 40-ima koža lica postaje suha, zbog čega bore na licu postaju izraženije, stoga je bitno pojačati hidrataciju kože.

50-e

Žene ulaze u menopauzu i dolazi do usporavanja aktivnosti hormona u tijelu. Koža je u tom stadiju uvelike izgubila sposobnost regeneracije, te ostaje suha, tanka i osjetljiva. Proizvodi koji sprječavaju dodatno isušivanje kože i potiču elastičnost idealan su izbor za vas. Najbolji savjet koji možete primiti kad uđete u peto desetljeće svog života jest da prigrlite svoje godine i s ponosom uživate u njima. S godinama dolazi mudrost. Iskoristite ju i pretočite u efikasnu rutinu njege kože.

60-e

Jedan od ključnih koraka kad je u pitanju njega i revitalizacija kože nakon 60-e je pomoći koži da zadrži što više vlage, kako bismo ubrzali prirodnu regeneraciju i potaknuli izmjenu stanica. Hidratiziranje kože prilagođenom njegom održat će stanice punima, sprječavajući tako produbljivanje bora i stvaranje efekta opuštene i „ispuhane“ kože.

70-e

Ispunjen, zadovoljan život, uživanje u njemu…i u proizvodima za njegu koje voli vaša koža! Što vam više treba!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI