Što su to smeđe mrlje i možemo li ih se riješiti?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Smeđe mrlje na koži, odnosno hiperpigmentacije, jedan su od najzahtjevnijih znakova starenja kože, a rezultat su povećanog broja pigmentnih stanica u koži, melanocita i njihovog pojačanog stvaranja pigmenata melanina. Melanin je prirodan pigment koji regulira boju kože, a tijelo ga izlučuje za zaštitu kože od UV zraka, što dovodi to tamnjenja. Vrlo su česta pojava koja pogađa 1 od 3 žena na svijetu.

Iako nisu zarazne mogu promijeniti kvalitetu života. Osobe koje pate od smeđih mrlja na koži mogu se osjećati nelagodno i manje privlačno. Na predstavljanju Melascreen potpunog programa njege protiv smeđih mrlja razgovarali smo sa stvarnim korisnicima o iskustvima, razlozima pojave i načinima pravilne njege kože sa smeđim mrljama. Bilo da je riječ o tamnim mrljama nakon akni, pojačane hiperpigmentacije nakon korištenja kontracepcije, stimulirane ovulacije kod planiranja trudnoće ili klasične trudničke maske – zajednički element je izloženost suncu.

Prekomjerno izlaganje suncu glavni je uzrok hiperpigmentacije, s obzirom na to da sunčeva svjetlost potiče proizvodnju melanina i apsolutno svatko može biti kandidat za hiperpigmentaciju kože.

Vrste smeđih mrlja

Melazma se kod većine žena razvije u trudnoći ili neposredno nakon poroda. Povišena razina ženskih spolnih hormona potiče razvoj pigmentacije, osobito u kombinaciji sa suncem, a nerijetko se pojavi i kod žena koje uzimaju kontracepciju ili nadomjesnu hormonalnu terapiju.

Postupalna hiperpigmentacija razvija se nakon ozljede ili neke upale, a može zahvatiti lice i tijelo. U dermatoze koje su najčešće uzroci  postupalnih hiperpigmentacija spadaju akne, atopijski dermatitis, alergijski kontaktni dermatitis, iritativni kontaktni dermatitis, psorijaza.

Lentigo ili staračke pjege tamne su točke na koži koje se često viđaju i znak su da koža stari i mijenja se. One nastaju djelovanjem sunca i godina na kožu, pa su vidljive na otkrivenim dijelovima tijela. Podjednako nastaju i u muškaraca i u žena, ali ih žene češće doživljavaju kao estetski nedostatak.

Potpuni program njege protiv smeđih mrlja Melascreen

Stručnjaci francuskog dermokozmetičkog brenda Ducray su za prevenciju i korekcije posljedica fotostarenja razvili liniju Melascreen s proizvodima koji štite od sunca, posvjetljuju tamne mrlje te se bore sa svim znakovima fotostarenja.

SELEKTIVNA DEPIGMENTACIJA

Inovacija Koncentrat protiv mrlja djeluje na sva tri čimbenika odgovorna za nastanak hiperpigmentacije, a potrebno ga je nanijeti dva puta dnevno na lice, vrat i dekolte. Učinkovito depigmentira hiperpigmentacije i održava rezultate tijekom vremena. Iako će se intenzitet mrlja smanjiti za 20% već nakon dva tjedna korištenja, za optimalne rezultate koristite najmanje 1 mjesec. Ono što je važno naglasiti i trudnice i dojilje ga mogu koristiti.

Zatim, izbjegavajte izlaganje suncu ili dodatno upotrijebite specifični proizvod za svakodnevnu zaštitu kože od sunca poput Melascreen kremu ili fluid SPF 50+.

ZAŠTITA OD SUNCA PROTIV MRLJA SPF 50+

Melascreen UV krema SPF 50+ dolazi u laganoj – Fluid  (normalna do mješovita koža) i bogatoj (suha i vrlo suha koža) teksturi, a namijenjena je zaštiti kože od UVA i UVB zraka te od nastanka hiperpigmentacija, lokaliziranih tamnih mrlja i staračkih pjega. Kremu je potrebno nanijeti svakoga jutra, te eventualno ponavljati nanošenje – ako smo više na suncu

DEPIGMENTACIJA I UJEDNAČAVANJE TENA

Melascreen serum protiv mrlja za ujednačavanje tena i zdravi sjaj kože održava učinak depigmentacije, te svakodnevno ujednačava i potiče blistavi izgled. Potrebno ga je nanijeti dva puta dnevno na lice, vrat i dekolte.

Sve Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI