Što vam sve može donijeti prakticiranje joge?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Izabela Marić je certificirana učiteljica joge i joga terapije te osnivačica Verbasana yoga studija u Zagrebu i odnedavno certificirani holistički life coach od strane Radiant Coaches Academy u SAD-u.

Od 2004. gotovo svake godine sa svojom kćerkom putujem u Indiju kako bih naučila više o jogi s njenog izvora i veseli me dijeliti naučene spoznaje. Čvrsto vjerujem da smo vlastiti dizajner svog života, autor svoje stvarnosti i kreator svog svijeta i radujem se što mogu pomagati ženama na njihovom putovanju da se ponovo povežu sa sobom te što im mogu pomoći da izgrade život ukorijenjen u ljubavi, svrsi i radosti kroz jogu, meditaciju i holistički life coaching”, poručuje Izabela.

U današnje užurbano vrijeme, nije lako, ali je bitno odvojiti vrijeme za sebe.
Kako kaže Izabela, joga je savršen način da se razvije dublja vezu sa svojim unutarnjim ja, onim dijelom sebe koji vidi veću sliku. Produbljenje pažnje donosi jasnoću uma. Kada je um smiren, možemo se usredotočiti na svoj životni put i ciljeve.

Izabela Marić
VerbAsana centar

Prednosti prakticiranja joge

Joga može pružiti svjesnost, kontemplaciju i introspekciju kako bismo otkrili i njegovali svoje potrebe i slušali svoje tijelo.

Kada prakticiramo jogu, naš primarni fokus je na prihvaćanju svojeg tijela s ljubavlju i davanju mu prilike da se vrati u svoje prirodno stanje zdravlja. Kroz jogu možemo umiriti svoj um i izbalansirati emocije, učimo kako biti nježniji prema sebi i svome tijelu, kako bismo se osjećali ugodno i sretno u vlastitoj koži.

Izabelina vođena meditacija ljubavi prema sebi: “Nježno zatvorite oči i počnite malo dublje disati. Sa svakim izdahom usredotočite se na otpuštanje svega što vam više ne treba kako biste napravili prostora za ono što želite da vam uđe u život. Izdahnite samo-osudu, udahnite ljubav prema sebi. Otvorite oči i primijetite ljepotu kojom ste okruženi.”

Možete biti puno sretnija osoba kada shvatite tko ste uistinu i kada naučite biti ono što jeste.

Moj cilj je pomoći ljudima da se povežu sa sobom kroz jogu, meditaciju i holistički life coaching. Kada se možete uskladiti s tim unutarnjim glasom, možete donositi bolje i brže odluke, s velikom lakoćom rješavati probleme i živjeti blistavijim životom.

Jako sam sretna i zahvalna što sam imala priliku biti ko-autor knjige “Radiant Self“, u kojoj holistički coachevi pišu kako živjeti ispunjen život. Bilo je to nevjerojatno iskustvo. Naslov mog poglavlja je “Samo budi svoj“ u kojem dijelim priče o tome kako živjeti ispunjenijim životom i kako otkriti svoju svrhu i ostvariti svoje snove.”

Knjiga je objavljena i dostupna je za kupnju na Amazonu:

Kako ostati pozitivan?

“Za kraj bih željela s vama podijeliti nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi vam bilo puno lakše ostati pozitivnim čak i tijekom ove mračne i često sive zimske sezone.”

Meditirajte: Pozitivne strane meditacije su beskrajne. Pruža vam osjećaj opuštenosti, smirenosti i ravnoteže koji može koristiti vašem emocionalnom blagostanju, kao i cjelokupnom zdravlju. Čak i 10-minutna meditacija može napraviti najveću promjenu u vašem danu.

Držite se svoje rutine: Tijekom zime možda će biti teže ostati motivirani i nastaviti raditi prema našim ciljevima, ali ne zaboravite te misli zamijeniti samopouzdanjem i optimizmom. Ne morate se kretati naprijed istom brzinom, samo se krećite u pravom smjeru.

Vježbajte jogu: Uz pomoć joge ojačat ćete imunitet, zagrijati zglobove i mišiće, potaknuti cirkulaciju te osnažiti pluća. Popravit će se i vaše raspoloženje, što je osobito dobro ako ste skloni zimskom bluesu. Vježbajući jogu potaknut ćete agni – unutarnju vatru, održati dobru formu i dobar osjećaj u vlastitom tijelu, a bit ćete i puno otporniji kada prehlada i gripa zakucaju na vrata.

Šećite na svježem zraku: Žustra svjesna šetnja bez telefona ili ometanja. Dokazano je da boravak na otvorenom podiže naše raspoloženje i to je posebno važno zimi jer imamo manje dnevnog svjetla. Svakako izađite van u ljepšim danima.

Zapamtite: Naša tijela usklađena su s godišnjim dobima. Naravno, usporavamo kako godina završava. Zima je izvrsno vrijeme za razmišljanje, ponovno uspostavljanje ravnoteže i pripremu za novu godinu, stoga nemojte biti previše strogi prema sebi.

Neka nova 2022. godina bude vaša godina!


Darujemo jednu čitateljicu! Verbasana yoga & coaching vam poklanja Božični POKLON BON za yogu u studiju ili online ili Holistic life coaching session putem Zoom-a u iznosu od 350 kn.

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #shehr
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 17prosinca točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI