Synth pop duo pocket palma otkrio svoj filmski svijet – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


TAJ FILM (NE)ĆEŠ GLEDATI: Synth pop duo pocket palma otkrio svoj filmski svijet

Sljedeća godina je ključna po pitanju najreleventnijeg izbora najboljih filmova u povijesti jer ćemo tada navršiti 10 godina od zadnjeg izbora u organizaciji Britanskog filmskog instituta koji svakog desetljeća predstavlja novu listu, onu filmskih kritičara i onu filmskih redatelja.

Sight and Sound Poll 2022 će nam otkriti novi svjetski poredak po pitanju filma, a do tada ćemo ulaziti u svijet glazbenika jer zašto ne – glazba i film su oduvijek bili kao sestra i brat. Glazbenici nas uvode u svoj filmski svijet i odabiru svojih 10 najboljih ili najdražih filmova, a jednako zanimljivo je za vidjeti i kakav je svijet onih starijih, ali i onih mlađih generacija. Jedan od pripadnika potonjih, synth pop duo pocket palma je sljedeći na redu.

1. Catherine Hardwicke: Sumrak (Twilight, 2008.) 

Poprilično self explanatory. Iznenadili smo se kad smo tražili redatelja i na IMDB-u vidjeli rejting ovog filma – 5.2?! Prava sramota za ovo legendarno remek-djelo. Šalu na stranu, svake godine obavezno pogledamo cijelu sagu jer se volimo nasmijati, a nismo baš fanovi komedija.

2. Christopher Nolan: Interstellar (2014.)

S Christopherom Nolanom je teško promašiti, pogotovo u kombinaciji s Hansom Zimmerom, ali “Interstellar” nam je ipak jedan od njegovih najdražih filmova.

3. Morgan Spurlock: One Direction: This Is Us (2013.)

Oboje smo imali jedan dugi period opsjednutosti One Directionom prije nekoliko godina i ovo nam je stvarno dugo vremena bio comfort movie. Radi se o jako simpatičnom dokumentarcu koji prati dečke na turneji. Još uvijek smo ljuti što su na hiatusu.

4. Hayao Miyazaki: Avanture male Chihiro (Spirited Away, 2001.)

Kao i sav njegov rad, “Spirited Away” je emotivna priča popraćena prekrasnom animacijom specifičnom za Studio Ghibli. Veliki smo fanovi svih njihovih filmova, ali ovaj nam je trenutno najdraži.

5. Park Chan-wook: Oldboy (2003.)

Težak i uvrnut film, kao i gotovo svaki Park Chan-wookov. Nadamo se da je zbog popularnosti “Parazita” više ljudi odlučilo ući u korejsku filmografiju jer su sigurno naišli na Parkov opis. Osim “Oldboya”, još jedna preporuka je i “The Handmaiden”.

6. Denis Villeneuve: Dina (Dune, 2021.)

Mislimo da ovaj film baš nikome nije promaknuo, a nama se svidio toliko da smo ga išli gledati čak dva put u kino.

7. Tim Burton: Bubimir (Beetlejuice, 1988.)

Jedan od najzabavnijih filmova Tima Burtona.

8. David Fincher: Nestala (Gone Girl, 2014.)

Film koji uvijek volimo iznova gledati jer je Benu Afflecku cijelo vrijeme neugodno. Odlična gluma, odlična radnja, savršen soundtrack u produkciji Trenta Reznora i Atticusa Rossa, a sve pod vodstvom Finchera koji jednostavno ne zna pogriješiti.

9. Jordan Peele: Bježi (Get Out, 2017.)

Anja inače mrzi strašne filmove, ali ovaj joj je ipak odličan! Svakom scenom izaziva sve veću anksioznost i cijelo vrijeme nas drži na rubu.

10. Emile Ardolino: Prljavi ples (Dirty Dancing, 1987.)

Kao ljubitelji glazbe i estetike osamdesetih, ne možemo ne spomenuti “Dirty Dancing”. Uvijek nam nekako vrati osmijeh na lice. Nobody puts Baby in the corner!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI