The Strange objavili novi singl dok traju pripreme za koncerte u Zagrebu i Rijeci – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


The Strange objavili novi singl dok traju pripreme za koncerte u Zagrebu i Rijeci

The Strange, cro-americana miljenici, u 2022. godinu zakoračili su novim singlom “Suffering Jukebox” koji se smjestio na sjajnom EP izdanju “Not Now Not Ever” objavljenom u kolovozu prošle godine, otkrivši se u jednom novom svjetlu i najavivši novu etapu benda.

Pjesma “Suffering Jukebox” puca njihovom zaraznom poletnom energijom, obilježena razigranom i primamljivom fuzijom americane, indie rocka i alter-countryja, optočena kristalno čistom zvučnom slikom koja je sada morala dobiti i prigodan vizualni moment. Bend je inspiraciju za novi singl pronašao u kultnom američkom indie rock sastavu Silver Jews, zajednički se složivši da bi u nekom paralelnom svemiru “Suffering Jukebox” mogla biti savršena Strange pjesma.

Novi singl tako je dobio prateći umjetnički crno-bijeli video koji se na savršen način uklopio s nostalgičnim tekstom nove pjesme, u kojoj su se, kako poručuje gitarist benda, Dalibor Pavičić, i sami pronašli.

“Karakteristična situacija benda u kojoj su članovi bazirani u raznim gradovima tj. državama potaknula me na video spot u tehnici kolaža, crno bijelog formata gdje se preklapanjem situacija i urbanih pejzaža daljnom asocijacijom dočarava sam tekst pjesme”  poručuje redatelj i vizualni umjetnik Dinko Čvorić – Doringo o pripadajućem spotu na kojem je radio uz Ištvana Širolu i Petra Fabijana, tim zadužen za kameru.

The Strange, sastav na čelu kojeg stoje Chris Eckman (The Walkabouts) i Dalibor Pavičić (The Bambi Molesters) spremni su i za nastavak koncertnih aktivnosti. Iduće na koncertnom repertoaru bend u pripremi ima zakazani nastup u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 31. ožujka te u riječkom Pogonu kulture, 2. travnja.

The Strange je međunarodno priznat sastav o kojem se pisalo u prestižnim svjetskim publikacijama kao što su Pitchfork, Rolling Stone i Mojo. Iz tog razloga ne čudi kako The Strange privlači strastvenu publiku iz svih krajeva svijeta, a njihove pjesme perfektno se uklapaju u brojne strane indie-rock, americana playliste.

Novi materijal “Not Now Not Ever” stigao je tri godine nakon izlaska hvaljenog albuma “Echo Chamber” koji je bio magnet za domaće i inozemne glazbene kritičare, ali i za nagrade.

Bend je u 2022. nominiran za nezavisnu glazbenu nagradu Rock&Off u kategoriji najboljeg rock izvođača protekle godine, čiju je nagradu u istoj kategoriji osvojio u 2019. godini.  Dosad su proglašeni i dobitnicima natječaja Internacional Hrvatskog društva skladatelja sa svrhom promoviranja domaće glazbe na međunarodnom tržištu, a uz to su bili nominirani za nagradu IMPALA – European Independent Album of the Year.

Foto: Ivica Drusany

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI