Treća dodjela Top.HR Music Awardsa u znaku žena koje su obilježile hrvatsku diskografiju

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Što se i koga slušalo u 2021. godini u Hrvatskoj kad je glazba u pitanju? Odgovore ćemo doznati 7. ožujka kad će se održati treća dodjela jedinstvene glazbene nagrade Top.HR Music Awards u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a. Riječ je o nagradi u kojoj se dodjeljuju priznanja domaćim i stranim glazbenicima, a ove godine se nagrada opet vraća među publiku što će dati posebnu čar i samoj ceremoniji, ali i nastupima izvođača koje upravo publika motivira i daje im inspiraciju.

I ove godine zajednički nazivnik je glazba koja nas povezuje sve ovo vrijeme. Top.HR Music Awards kruna je godini iza nas koja je za glazbenike bila izrazito kreativna. Glazba, vrhunski glazbenici, sjajne izvedbe uživo, najslušanija imena i dame koje su svojim pjesmama postale i ostale soundtrack naših života samo su dio iznenađenja koje pripremamo za publiku. Presretna sam što imam priliku, zahvaljujući povjerenju HDU-a i RTL-a, raditi, stvarati i graditi ovu glazbenu priču. Jedva čekam da vam pokažemo sve što vrijedno i timski pripremamo. Bit će divno!“ poručuje Ana Radišić, autorica projekta te ujedno i voditeljica same dodjele.

„Veselimo se ovogodišnjoj dodjeli nagrada Top.HR Music Awards i povratku glazbenika onom mjestu kojem i pripadaju –  pozornici! Pored najuspješnijih glazbenika koji će dobiti ovu prestižnu nagradu u obliku statuice Rogaške, posebno nam je zadovoljstvo što će nam se na samoj dodjeli pridružiti i neke od naših najuspješnijih autorica i glazbenica, a kojima je Hrvatska diskografska udruga posvetila cijelu prošlu godinu kroz izdavanje knjige „73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji“ te kroz ostale brojne projekte“, rekla je Maja Vidmar Klarić ispred Hrvatske diskografske udruge

Ovogodišnja dodjela nagrada osim priznanja najuspješnijima u protekloj godini bit će posvećena i damama koje su kroz svoje djelovanje obilježile domaću diskografsku scenu kroz protekle godine i desetljeća. Hrvatska diskografska udruga cijelu je prošlu godinu posvetila glazbenicama, autoricama, izvođačicama i ženama iz diskografije koje su ostavile traga u hrvatskoj glazbenoj industriji, a povodom Nacionalnog dana albuma koji je održan u listopadu prošle godine objavljena je i knjiga „73 priče o albumima – Žene u glazbi, stihu i interpretaciji“.

Neke od dama čija su se imena našla u knjizi nastupit će i na dodjeli Top.HR Music Awardsa pa će tako publika moći uživati u glazbenim hitovima Tereze Kesovije, Alke Vuice, Vanne, Meritas i Mije Dimšić dok će instrumentalno biti izvedeni najveći hitovi koje je napisala Vjekoslave Huljić. Njihovi nastupi baš kao i nastupi izvođača koji će biti nagrađeni za proteklu godinu, a čija imena ostaju tajna do same dodjele, zapravo će najbolje pokazati koliko je bogata i raznolika domaća diskografska scena i koliko je glazba nezaobilazan život svih nas, bili mi samo slušatelji ili aktivno sudjelovali u njezinom stvaranju.

Kategorije za ovogodišnji Top.HR  Music Awards nagrade su: najstreamaniji izvođač, najprodavaniji domaći album (reizdanje i novi album), najprodavaniji strani album, pjesma godine, grupa, muški izvođač, ženski izvođač,  novi izvođač i najstreamanija pjesma, a nagrade se dodjeljuju prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Dodjela nagrade održat će se u zagrebačkom klubu Mint club & more, 7. ožujka, a u specijalnoj emisiji Top.HR na RTL-u gledatelji pred malim ekranima će moći vidjeti najatraktivnije nastupe. 

Foto: Bojan Zibar

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI