Trendovi u uređenju interijera – ovih 5 stvari obilježit će 2022.!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Trendovi u uređenju interijera koje ćemo obožavati

Dizajneri interijera krajem godine polako otkrivaju što se “nosi” u 2022. Stoga vam donosimo 8 top trendova po njihovoj preporuci. Sigurno su barem neki po vašem ukusu pa ih možete odlično prilagoditi u postojeći interijer!

Puno zelenila

Koliko se čovjek udaljio od prirode, toliko (ponovo) za njom čezne. Trendovi u uređenju interijera u 2022. godini bit će potpuno drugačiji od svega do sada. Najveći razlog je pandemija i dugotrajan boravak u zatvorenom kao posljedica iste. Stoga novi trendovi idu ka tome da je dom čovjekova oaza mira, sigurnosti i slobode. A priroda pruža upravo to. Zelena boja dokazano smiruje, a osim što je dobro obojati dio zida u neku nijansu zelene, poželjne su i biljke (umjetne ili prave) te drugi ukrasi. Zelena boja se lako kombinira uz druge boje i materijalne pa se lijepo spaja sa svim stilovima uređenja. Boho, luksuzno, minimalistički ili industrijski stil – u sve se može ukomponirati zelena i element prirode.

 

Sve nijanse bež boje

Bijela je donedavno bila izrazito poželjna boja uređenja interijera, posebice uredskih prostora. No tanka je granica između luksuza i minimalizma te “bolničkog” dojma koji all white prostor ostavlja. Stoga je bež idealna suparnica koja donosi toplinu, a zadržava luksuz i otmjenost bijele boje. Također se lijepo stapa s ostalim bojama, posebice sivom, pastelno mint bojom te kamenom ili drvom od materijala. Njome možete urediti cijeli dom, a onda detaljima i drugačijim materijalima i teksturama raditi razliku između prostorija.

 

Prirodni materijali

Na ovaj način možete spojiti 3 trenda i učiniti svoj dom mjestom odakle nećete željeti izaći. Koristeći prirodne materijale poput drva, lana, ratana. Uz njih kombinirajte bež tonove i puno zelenila i kućna idila je spremna! Takav način uređenja prostora vašem domu dat će toplinu, cozy osjećaj, a najčešći primjer toga je skandinavski i boho stil.

 

Bakar za wow dojam

Kao što je sve popularnije posuđe od bakra, tako je i on sam sve poželjniji dio svakog prostora. Bilo u obliku lampi, ukrasa pa čak i kada za kupanje. Bakar će vašem prostoru dati jedinstveni, pomalo industrijski “štih”. Lijepo se uklapa u svjetlije prostore, a ukoliko birate veći bakreni komad, svakako mu nađite partnera u istom prostoru. Ne mora se nužno raditi o predmetu od bakra, može i samo biti u toj boji.

 

Printevi i tapete

Mnoge će veseliti povratak tapeta i raznih printeva. Obično se njima uređuje jedan zid ili kutak doma kako bi prostor zadržao balans. Jako su popularne i šarene pločice koje se često stavljaju u kupaonicu u kombinaciji s jednobojnim tonovima. Svome dnevnom boravku dajte novi sjaj uz statement komad namještaja poput fotelje u crno bijelom ili šarenom printu. Tapete su odlične i za uređenje dječje sobe, a često su jednostavan i povoljan način uređenja prostora. Većinom ih možete i sami postaviti, pa mogu biti zabavan vikend projekt!

 

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI