Tri eterična ulja za savršenu spa atmosferu u vašem domu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Zima u naše živote donesi neku sjetu, ali nas – više nego u bilo kojem drugom dijelu godine – i suptilno zadržava u toplini vlastitih domova. Iako prirodno osjećamo potrebu ostati u kući, grijati se i čuvati energiju, zimi  – baš zato što nam nedostaje danjeg svjetla – češće patimo od umora i razdražljivosti, lošije spavamo i podložniji smo prehladi i općenito infekcijama.

Eterična ulja, te ugodne supstance koje se mogu fino raspršiti, udahnuti ili nanijeti na kožu, jednostavan su, ali vrlo učinkovit, način borbe protiv zimskog bluesa. Stručnjaci Terma Tuhelj, gdje već godinama koriste snagu fitoterapije i aromaterapije u brojnim svojim tretmanima i masažama, otkrivaju kako jednostavno kreirati spa atmosferu te koja eterična ulja odabrati protiv najčešćih tegoba zimskog sivila – stresa, prehlade i nesanice.

Eukaliptusom protiv prehlade

Iako nisu svemoćna i ne liječe, eterična ulja mogu biti koristan support u ublažavanju brojnih zdravstvenih tegoba. Ako ste često prehlađeni, za vas je idealno eterično ulje eukaliptusa. Najbolje ga je koristiti u difuzoru, jer ovaj električni uređaj koji vodu pretvara u maglicu, osigurava postizanje optimalne vlage u prostoru. A znamo da suhi zrak isušuje sluznicu i čini je propusnom na viruse, pa tako i na koronavirus. U zimskim mjesecima puno provodimo u zatvorenom, gdje je zrak suh i zbog grijanja, pa je ovlaživanje zraka must have u zimskom periodu.  Eukaliptus, pak, svojim će aktivnim sastojcima dodatno pomoći da prodišete punim plućima i riješite se prehlade.

Cimet popravlja raspoloženje

Je li vam se ikad dogodilo da ste osjetili predivan miris cimeta, makar onaj iz vruće štrudle od jabuka, i da ste odmah živnuli? To nije slučajno, jer cimet, a onda i eterično ulje cimeta, popravlja raspoloženje. Stručnjaci Terma Tuhelj preporučuju ga koristiti u kombinaciji sa slatkom narančom i klinčićem, koji su također izvrsni protiv depresije i iscrpljenosti, i to najbolje u vrućoj kupki. Napunite kadu vodom i u nju nakapajte dvije kapi ovih uljnih ‘eliksira’. Opustite se, zatvorite oči i – vidjet ćete – manje ćete razmišljati o problemima.

Lavanda opušta i smiruje

Većina će ljudi u nekom periodu života patiti od nesanice. Kratkotrajna nesanica, koja se najčešće javlja kao posljedica stresa, briga, preopterećenosti ili promjene rutine, najčešće nije zabrinjavajuća i prođe spontano, ipak može bitno narušiti kvalitetu života. Evo malog trika: dvije kapi ulja lavande nakapajte na papirnatu maramicu ili vatu i stavite je ispod jastuka prije spavanja. Lavanda opušta i smiruje, pa je terapeuti u Termama Tuhelj često koriste u tretmanima.

Više o ponudama i tretmanima Terma Tuhelj pronađite OVDJE.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI