U Novoj Gradiški svečano otkriven spomenik u čast Toši Proeskom – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U Novoj Gradiški svečano otkriven spomenik u čast Toši Proeskom

Svečano otvorenje spomenika Toši Proeskom upriličeno je u subotu, 23. listopada na Šetnici ‘Novogradiških zanimljivosti’ u Novoj Gradiški.

Ceremoniji svečanog otkrivanja kamenog kipa u čast Toši Proeskom prisustvovali su Nj. E. g. Milaim Fetai veleposlanik Sjeverne Makedonije, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, gradonačelnik grada Kruševa Tome Hristovski, direktorica Hit Recordsa Kristina Krajna, te Tošini bliski prijatelji Snježana i Miroslav Popović i drugi uzvanici.

Sama ideja i odluka o izradi kamenog kipa Toše Proeskog, koji je dio ljubavi i poštovanja njemu i čitavom makedonskom narodu, potekla je od kompanije Tehnix i njezinog predsjednika Đure Horvata. Kompanija Tehnix razvila je dugoročnu ekološku suradnju s makedonskim firmama, a komunalna poduzeća koriste tehnologije Tehnix-a. Kako je grad Prilep rodno mjesto Toše Proeskog, često su s njihovim prijateljima, partnerima iz Prilepa, razgovarali o makedonskoj kulturi, glazbi i ljubaznosti makedonaca, te Tošinim uspjesima u glazbi koji je svojim pjevanjem i glazbenim tekstovima sve nas osvajao osjećajima poštovanja njegove posebnosti. Njegova nesreća ih je beskonačno rastužila, tim više što se ona dogodila blizu grada Zagreba, odnosno na autoputu pokraj grada Nove Gradiške.

Misao vodilja gospodina Đure Horvata, bila je da Tošin kameni lik podsjeća na vrijeme kada smo se zajedno veselili i uživali u pjesmama koje su vječne. Cijela kompanija Tehnix na čelu s gospodinom Đurom Horvatom, osobno se zahvaljuju kiparu i umjetniku gospodinu Slavku Buniću, što je sve svoje vještine i ljubav prema Toši uklesao u trajni lik i spomen svih nas štovatelja Toše Proeskog, jer kao što je on rekao: ,,Ljubav, tolerancija i to da svoj život živimo kao da ćemo živjeti milijun godina, to nas čini ljudima.”

Foto: Motionplay agencija / Hit Records

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI