U tijeku upisi na Visokoj školi Aspira: Programi usavršavanja i prevalifikacije kao ključ poslovnog uspjeha

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Jeste li ikada razmišljali o upisu jednog od programa cjeloživotnog obrazovanja? Jeste li uopće u cijelosti upoznati s pojmom cjeloživotnog učenja i obrazovanja te njegovim koristima? Pa krenimo.

Koja je razlika između cjeloživotnog učenja i cjeloživotnog obrazovanja?

Cjeloživotno učenje je aktivnost učenja tijekom života s ciljem unapređenja znanja, vještina i kompetencija. Obuhvaća učenje u svim životnim razdobljima, od rane mladosti do starosti i u formalnom, neformalnom i informalnom obliku učenja.

Cjeloživotno obrazovanje je institucionalno organizirani sastavni dio cjeloživotnog učenja i može biti formalno ili neformalno. Što to znači? Upisom i završetkom formalnog programa cjeloživotnog obrazovanja možete steći certifikat i upis programa u e-radnu knjižicu iz razloga što je program verificiran, dok neformalno cjeloživotno obrazovanje nije verificirano, ali je svakako usmjereno ka osposobljavanju odraslih osoba za rad, određenu aktivnost ili osobni razvoj.

Što cjeloživotno obrazovanje može donijeti baš tebi?

Cjeloživotno obrazovanje pruža vam priliku da se usavršite u određenom zanimanju i steknete dodatna znanja, kompetencije i vrijednosti koje u dotadašnjem obazovanju niste imali priliku steći. S druge strane, ukoliko ste završili neki oblik formalnog obrazovanja koje diktira vaše zanimanje, a niste zadovoljni njime i ne želite se njime baviti, već zaokrenuti svoju karijeru u drugom pravcu, tu su programi prekvalifikacije. Ukratko, cjeloživotno obrazovanje daje vam krila za let i da postanete upravo ono što želite biti.

Uz studijske programe, Visoka škola Aspira nudi i nekolicinu programa cjeloživotnog obrazovanja. Upisom programa na Aspiri možete steći kompetencije za obavljanje poslova Internet marketing specijalista, Voditelja projekata EU fondova, Menadžera turističke destinacije, Turističkog vodiča, Voditelja turističke agencije, Voditelja prodaje, Voditelja web shopa, Voditelja ljudskih potencijala i drugih.

Zašto baš Aspira?

Aspirini predavači eminentni su stručnjaci iz prakse. Prilikom kreiranja samih programa pazilo se na svaki detalj uz suradnju sa stručnjacima kako bi se polazniku pružio maksimum. Predavači se godinama bave poslom koji pokušavaju približiti polaznicima, iza njih su sati i sati testrianja, isprobavanja i potvrđivanja tvrdnji iza kojih stoje i koje pružaju polaznicima.

Aspira posluje već trinaest godina, a osnovana je od strane Suvremenog učilišta u Splitu. S obzirom da je Suvremeno učilište osnivač i Pomorskog učilišta Atlantis, te tri institucije zajedno čine jednu od najvećih privatnih obrazovnih grupacija u Hrvatskoj koja danas posluje u dva najveća hrvatska grada – Splitu i Zagrebu.

Što je potrebno imati za upis programa?

Potrebna dokumentacija razlikuje se od programa do programa, no ono što je svima zajedničko je osobna iskaznica, rodni list, kao i dokaz da kandidat ima najmanje stručnu spremu. Također, program može upisati bilo koja punoljetna osoba željna znanja, stjecanja kompetencija te profesionalnog i/ili osobnog razvoja.

Za cjeloživotno obrazovanje možemo reći da je ono ključ poslovne sreće – ohrabruje vas, osposobljava i usmjerava ka zanimanju koje volite,  za posao na koji ćete odlaziti sa smješkom.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI