Upoznajte se s blagodatima termalne vode

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako najjednostavnije opustiti tijelo uslijed stresa i preopterećenosti, očistiti ga od toksina, ubrzati cirkulaciju, uljepšati ten i općenito tonus kože, osnažiti imunološki sustav, ublažiti bolove u mišićima te povećati gipkost? Odgovor leži u balneoterapiji ili liječenju primjenom mineralnih voda. Stoga ne čudi da ova metoda ima brojne poklonike i to prvenstveno hedoniste. Voda koja liječi specifična je, točnije mora biti na temperaturi iznad 20 stupnjeva i sadržavati više od 1g/l otopljenih ljekovitih tvari.

Eliminira toksine, ubrzava metabolizam

Slovenske Terme Olimia ljekovitost svoje termalne vode mogu zahvaliti savršenoj sinergiji silicija, magnezija, kalcija… Ali i odličnom biopolju koje je – potvrdila su to istraživanja – stabilno, povezujuće i vitalizirajuće. Već samo plivanje opušta hormone sreće endorfine, a kako ima protuupalni učinak, koža je nakon boravka u olimskoj termalnoj vodi ili uživanja u nekom od tretmana, vidljivo ljepša. Čak i kronične kožne bolesti na ovaj se način mogu ublažiti, a anticelulitni tretman termalnom vodom jedan je od najugodnijih.

Povećava gipkost, smanjuje napetost mišića i bolove

Ljekovite kupelji, inhaliranje, blata i, naravno, čaša mineralne vode natašte ili nakon obroka načini su korištenja balneoterapije koja se posljednje vrijeme sve ozbiljnije proučava u svrhu liječenja bolesti mišićno-koštanog sustava, posebice reumatoidnog artritisa, poručuju iz Terma Olimia.

Naime, kod osoba s reumatoidnim artritisom imunološki sustav koji se obično bori protiv infekcija djeluje protiv vlastitog tijela i dolazi do upala ovojnica zglobova, zbog čega su oni bolni, ukočeni i natečeni. Iako nema dokaza da balneoterapija može poboljšati opće stanje organizma i smanjiti natečenost zglobova, ona je – potvrđuju to svi koji su je iskušali – učinkovit lijek protiv bolova. Sadržaj silicija u mineralnoj vodi bitno utječe na zdravlje vezivnog tkiva, kosti i hrskavice, pa tako već samo kretanje u termalnoj vodi povećava gipkost i smanjuje napetost mišića, a time i bolove.

Inhalacija termalnom vodom sve popularnija

Posljednje vrijeme sve je popularnija i inhalacija termalnom vodom. Udisanje na sitne čestice raspršene termalne vode potiče se prokrvljenost dišnih sluznica, pa se inhalacija preporučuje svima koji žive u gradovima i udišu onečišćen zrak ili dugo borave u zatvorenim prostorima, pušačima, osobama koje pate od alergija… Ova metoda će ih jednostavno preporoditi.

Više o svojstvima termalne vode u Termama Olimia potražite ovdje. 





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI