Urban&4 sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u sklopu Zagreb Classica – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Urban&4 sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u sklopu Zagreb Classica

Od 22. lipnja do 2. srpnja na Trgu kralja Tomislava održat će se Zagreb Classic 2024 gdje će biti organizirano 9 besplatnih koncerata na kojima će publika moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom. I nije tu samo u pitanju klasična glazba, nego i razne fuzije, odnosno suradnje. 

Na Zagreb Classicu 2024. nastupit će Ansambl GK Komedija, Balet HNK u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar HRT-a, Tango y cine, Urban&4, Zagrebačka filharmonija. Festival se održava od 2016. Šest koncertnih programa počinju u 21:00 sat, dok će tri programa početi u 20:30 sati. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Italije, Velike Britanije i Poljske, a cjelokupni program dostupan je OVDJE.

Nakon koncerta u Areni Zagreb sa Zagrebačkom filharmonijom 2023. godine koji su mnogi i proglasili najboljim njegovim koncertom, ali i potom serije koncerata s gudačima, Damir Urban će sa svojom Četvorkom nastupiti na Zagreb Classicu, ovoga puta u pratnji Simfonijsko orkestra HRT-a. Iako već otprilike imamo zvučnu sliku novih aranžmana najvećih hitova Urban&4, bit će zanimljivo čuti pjesme u pratnji simfonije. Koncert Urban&4 i Simfonijskog orkestra HRT-a na rasporedu je 1. srpnja.

Izvor: zagreb.hr

Foto: Nikola Knežević

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI