Venera i Pluton – tražimo odgovore na pitanja koja nas prate već neko vrijeme

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Venera i Pluton – poniremo do dna

Stoga ove dane, a posebno u subotu 11. prosinca kada će aspekt Venere i Plutona biti egzaktan, prolazimo kroz dubinska preispitivanja jednog odnosa, osjećaja osobne vrijednosti, financijskih okolnosti. Tražimo odgovore na pitanja koja nas prate već neko vrijeme. Sada želimo znati, vidjeti, spremni smo suočiti se s pravim stanjem stvari. Nemamo luksuz okrenuti glavu u drugom smjeru. Poniremo do dna, javlja se i strah, što ako pogriješimo, što ako izgubimo, no sada nema loših kompromisa, odugovlačenja – ili je ili nije. Dopustimo onome što tinja ispod površine da izađe na svjetlo dana. To je jedini način. Venera i Pluton pomažu nam da vidimo manipulaciju, toksične relacije, uvidimo mjesta gdje sami sebe sabotiramo.

Jesmo li spremni reći NE?

Jesmo li spremni reći NE onome što nam stvara osjećaj težine? Imamo li hrabrosti zauzeti se za sebe, povratiti svoju moć koju dajemo drugima u ruke? Shvaćamo li koliko osjećaj krivnje može biti toksičan tako da dajemo još više, i još više, a potom shvatimo da smo iscrpljeni, tužni i prazni?

Silno žudimo za ljubavlju, no je li ono što biramo ljubav? Je li ljubav bol? Je li ljubav opsesivna igra bez granica u kojoj se ne osjećamo sigurno?

Neke izbore činimo podsvjesno, kao da si ne možemo pomoći, kao da smo na autopilotu, i baš to hoćemo, a negdje duboko u sebi znamo da to nije dobro za nas.

Preispitajmo svoja uvjerenja o ljubavi, o odnosima, o novcu. Tu počinje preobrazba, unutar nas, sve je u nama. Zato postavljajte pitanja samima sebi, ono što dobivate iz vanjskog svijeta samo je djelić istine, a možda i nije.

Sve je u nama i počinje od nas.

Što je vama ljubav?

Usamljenost je znak da očajnički trebate sami sebe.
Rupi Kaur

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI