Vila iz snova autorice Lucy Coleman – Recenzija

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Autorica Lucy Coleman opisuje prekrasne lokacije na kojima se odvija ova suvremena romantična priča. Vila iz snova idealno je štivo za ljubitelje ljubavnih romana koji vole kada ih radnja vodi na zanimljiva mjesta. Ljubavna priča u suncem okupanom Lisabonu – idealno za mali bijeg od stvarnosti u ovim ljetnim danima.

Glavni lik je Seren, zanimljiva mlada žena umorna od rada za svog oca koji je ne shvaća i želi promjenu. Odlučuje dati otkaz i prihvaća posao koji će joj „preokrenuti cijeli život naglavačke“. Seli se u Portugal i počinje raditi za umjetničku galeriju.

„Osjećam kako me preplavljuje golemo zadovoljstvo jer shvaćam da već dugo nisam bila ovoliko sretna. To su nesumnjivo trenuci kad mi se usamljenost prikrade bez upozorenja, ali mislim da sliči nostalgiji. Ono što zasigurno znam jeste da ne žudim vratiti se svom starom životu i ne žali ni za čim.“

„Znala sam da je ta tvoja umjetnička žica još uvijek živa i zdrava! Pa, to je to, Seren. Sloboda može biti uzbudljiva kada te nitko i ništa ne sputava. Otac nije želio da gubim vrijeme na nešto što ne doprinosi mojoj karijeri, ali potreba je za stvaranjem dio mene. Dio kojem sam predugo posvećivala premalo pažnje.“

Čim stigne u Lisabon, Seren preuzima rad na planiranju ambicioznog spektakla na kojem će predstaviti umjetnost poznatog slikara Reida Hendersona na tkanini tijekom modne revije koja će se održati u sjeni poznatog kipa Krista Kralja. Seren surađuje s umjetnicima, ali je i sama kiparica. Slobodno vrijeme provodi izrađujući skulpture od metala, to je njezina posebna ljubav. Umjetnička strana priče čini ovaj roman posebnim.

Dom je tamo gdje je srce

Kroz stranice romana pratimo ljubavnu priču između Seren i umjetnika Reida Hendersona koja započinje spontano, neobvezno. Do zadnjih stranica knjige nismo sigurni u kojem smjeru će njihova ljubav otići i koliko je ta ljubav uopće iskrena.

Autorica je osmislila zanimljive likove. Seren je hrabra žena koja neustrašivo ide u nepoznato i započinje novi posao koji donosi brojne izazove. Njezina želja za slobodom te strast prema umjetnosti i životu vodi je na njenom putu. Seren se odmah zaljubljuje u Lisabon i osjeća da će to zauvijek biti njezin dom.

Ova priča pokazuje da možemo puno postići kada se usudimo slijediti svoje snove i napraviti velike promjene u životu kada je to potrebno. Seren zna što želi od života i ima plan za svoju budućnost. Ljubav ponekad znači da moramo biti spremni nečega se i odreći, pa i promijeniti poneki plan, ali to ne umanjuje ljepotu života.

Svim ljubiteljima ljubavnih romana rado preporučujem ovu lijepu priču.

Recenzija i foto: Marijana Glavaš

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI