Vlatko Stefanovski Trio ovoga tjedna u Lisinskom – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Vlatko Stefanovski Trio ovoga tjedna u Lisinskom

Vješto spajajući etno-jazz, instrumentalni rock, jazz-fusion i blues, svjetski poznat gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski svojim nevjerojatnim glazbenim umijećem upotpunjenim mladenački furioznom ritam-sekcijom donosi jedinstvenu fuziju glazbenih stilova obogaćenu tradicionalnim makedonskim ritmovima. 

Još kao mladić, Vlatko Stefanovski osnovao je jedan od najvažnijih sastava ovih prostora, Leb i sol, što mu je donijelo kultni status. Nakon toga, otisnuo se u solističke vode, piše glazbu za kazalište i film te ostvaruje brojne uspješne suradnje s renomiranim svjetskim i domaćim glazbenicima: Miroslavom Tadićem, Tommyjem Emmanuelom i Stochelom Rosenbergom, Janom Akkermanom, Stefanom Milenkovićem, Theodosiijem Spassovim…, a nastupao je i uz glasovite ansamble i orkestre kao što su Londonski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar iz Sofije, bečki Tonkunstler orkestar, Slovenska filharmonija i dr.  Dobitnik je najviše državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti, a Sveučilište Sv. Kirila i Metodija iz Skopja uručilo mu je počasni doktorat iz umjetnosti.

Vlatko Stefanovski trio, koji još čine Ivan Kukić na bas-gitari i Jan Stefanovski na bubnjevima, krajem prošle godine objavio je hvaljeni album “Taftalidze Shuffle”, a svojim neodoljivim zvučnim pejzažima istkanima sviračkom virtuoznošću i posebnim senzibilitetom oduševljavaju publiku širom svijeta.

Trio stiže u Lisinski, ali u unplugged verziji i to ovog utorka 7. prosinca, a koncert će se održati u velikoj dvorani s početkom u 20 sati. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 160 kuna na blagajnama Lisinskog i na ulaznice.hr.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku – više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.).  Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 do 19:30 u prostorima Lisinskog.

Foto: Maja Musić





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI