Vodič za selidbe

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Sada je pravo vrijeme za selidbu. Nakon što je akademska godina završila i studenti ‘pobjegli’ iz gradova doma, počinje borba za stanove. Osim što je sami proces pronalaska stana ekstremno stresan i težak, za koji nažalost, nema pomoći osim biti uporan, drugi dio stresa je selidba.

Oprema u novom stanu

Pod novom opremom ne mislimo samo ma telekomunikacije i televizor, već i na sve aparate i bijelu tehniku. Stan trebate detaljno pregledati, iskomunicirati s najmodavcem što vam je sve na raspolaganju. Ako imate dio svojih kućanskih aparata koji su već u stanu, odlučite hoćete li ih zamijeniti svojima ili ako imate mogućnost svoje spremiti u roditeljsku kuću.

Svakako je jedna od najvažnijih stvari u stanu internet. Naime, ako nemate svoj prijenosni koji planirate zadržati, već po potpisivanju ugovora trebali biste ugovarati s teleoperaterom uključenje interneta jer to može potrajati danima pa čak i tjednima. Ako radite od doma ovo vam je posebno važno, stoga se nemojte dovesti u situaciju lijenosti i odgađanja odlaska u poslovnicu operatera.

Što sve ponijeti?

Selidba je savršeno vrijeme za baciti stare i pokvarene stvari te odjeću koju više ne nosite. Ako je odjeća u dobrom stanju, a više vam nije potrebna, odlično rješenje je za pokloniti obiteljima kojima je svaka pomoć dobrodošla, baš poput raznih aparata za kuću, posuđa ili posteljine. Osim što ćete učiniti dobro djelo, riješit ćete se viška i nepotrebnih stvari te time olakšati i samu selidbu.

Vrijeme je za pakiranje

Najjednostavniji način pakiranja u kojem nećete izgubiti puno vremena na i pakiranje i slaganje stvari u novom stanu je sistem u kojem ćete posložiti odjeću i stvari u kutije baš onako kako vam stoje u ormaru. Time ne samo da ćete izbjeći gužvanje odjeće u vrećama, gubljenje vremena na traženje što se nalazi u kojoj, već ćete samo stvari prebaciti iz jedne ladice, u kutiju, pa u drugu ladicu.

Ono što definitivno morate uzeti u obzir su čaše i sve lomljivo što imate u stanu. Pronađite kvalitetne kutije, nabavite novine ili papire s kojima možete zaštititi stvari i pažljivo ih preselite.

Čišćenje stana

Po pravilu, svaki stan u koji ulazite bi vas trebao dočekati čisti, a isto tako vi za sobom ostavljate detaljno očišćeni stan. Naime, nakon što sve stvari preselite, očistite stan, nađite se s bivšim najmodavcem, pregledajte zajedno stan kako ne biste imali ikakvih problema oko mogućih šteta, dogovorite se oko plaćanja računa posljednji mjesec i vratite ključ.

The post Vodič za selidbe appeared first on She.Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI