Vraća se ruska senzacija t.A.T.u.! – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Vraća se ruska senzacija t.A.T.u.!

Pjevačica Lena Katina najavila je na svojem Instagramu kako se na proljeće 2022. godine vraća ruska glazbena senzacija t.A.T.u.

Rekla je kako će se t.A.T.u. ponovno okupiti te zamolila publiku da predloži glazbenike i DJ-e za koje bi voljeli da nastupe zajedno s njima.

Ova ruska grupa, u kojoj se osim Lene nalazi i Julia Volkova, postala je planetarno popularna kako zbog svoje glazbe tako i zbog svojeg pojavljivanja te navodne lezbijske ljubavi između pjevačica. Postale su simbol i LGBT zajednica diljem svijeta, a zbog čega su često i cenzurirane, pa su im spotovi zabranjivani na TV kanalima. Sve u svemu postale su najveća ruska glazbena atrakcija. Debitantski album “200 Po Vstrechnoy” iz 2001. godine doživio je veliki uspjeh u Istočnoj Europi što ih je odvelo do potpisivanja ugovora za Interscope Records i engleske verzije albuma “200 km/h in the Wrong Lane” 2002. godne. Album je doživio platinastu nakladu za milijun prodanih primjeraka i postao je prvi album neke strane grupe koji je dosegao broj jedan u Japanu. U Americi je dosegao zlatnu nakladu, a pjesme “All the Things She Said” i “Not Gonna Get Us” postaju veliki hitovi. Čak su 2003. godine predstavljale Rusiju na Eurosongu s pjesmom “Ne ver’, ne boysia” te su završile treće.

Objavljuju 2005. godine album “Dangerous and Moving” i “Lyudi Invalidy”, a iz toga proizlazi hit “All About Us”. Uspjeh ih vodi i do osnivanja vlastite produkcijske kuće, a snimljen je i film inspiriran njima “You and I”. Službeno su se raspale 2011. godine i krenule prema solo karijerama. U nekoliko navrata su se okupljale zbog raznih događaja poput Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, a sada će se po prvi put nakon dugo godina okupiti i na onoj pravoj pozornici.

Foto: t.A.T.u. Facebook

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI