Vratila se grupa Flare! Anđa i Jerko Marić snimili novu pjesmu nakon više od 20 godina – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Vratila se grupa Flare! Anđa i Jerko Marić snimili novu pjesmu nakon više od 20 godina

Sjećate se grupe Flare i njihovog hit albuma “Srebrni” s kojim su osvojili Porina i Crnog mačka te nastupili prije grupe Duran Duran u Domu sportova 2001. godine?

Flare su se upravo vratili na scenu, a sestra i brat Anđa i Jerko Marić predstavljaju novu pjesmu i spot te čak najavljuju i novi album„Nakon dva desetljeća nagovaranja popustila sam Jerku“, u šali i s osmijehom na licu pojašnjava Anđa Marić i onda otvoreno govori o razlozima zašto je nije dugo bilo na sceni.

„Zadnje desetljeće sam bila jako bolesna i mislila sam da ne mogu više pjevati, odnosno da je to iza mene. Ali kako sam jako dobro ove godine Jerko me još žešće nagovarao – pustio mi je pjesme koje su mi se jako svidjele i tako je nastala pjesma ‘Srce mi je na mjestu’“pojašnjava Anđa koju slušamo u retro pop izdanju iako kaže da nas to ne treba previše čuditi te ponovno u šaljivom tonu ističe: „Fora je samo u tome da smo Jerko i ja retro, a još uvijek sviramo pop.“

Iza naziva pjesme “Srce mi je na mjestu” krije se i važna poruka, a koja je pratila i Anđin život zadnje desetljeće.
„Poruka je da nikada ne odustaneš od nečeg što je bilo lijepo i kvalitetno, bili to obitelj, prijateljstvo, odnos, suradnja… Srce mi je na mjestu i kada se sve složi na pravo mjesto i tako se sada osjećamo kada napokon zajedno radimo“, kaže i dodaje da su spot za pjesmu režirali Šime Eškinja i Anđin brat Jerko.

Ovom pjesmom Flare najavljuju novi album na kojemu neće nedostajati prepoznatljivog zvuka ponajboljeg novog rock benda s kraja devedesetih i početka dvijetisućitih, a to znači da nas očekuje mnoštvo Jerkovih gitara i Anđinog sjajnog vokala. Planovi su jasni. „Svaka tri mjeseca ćemo objavljivati singl i onda objaviti fenomenalan novi album, a možda i remake starog u duhu 21. stoljeća“, tajanstvena je Anđa.

Flare su ponovno zamahali svojim pobjedničkim bakljama, a sljedeći mjeseci će nam polako otkrivati dijelove njihove nove kreativne slagalice koja će se potom pretočiti i u album koji će objaviti za Croatia Records.

Foto: Šime Eškinja

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI