Vrijeme za nove pogreške, traženja i promjene

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Uzdizanje iznad vlastitih ograničenja i nove pogreške

Pravi put ima svoju cijenu. Ostvarenje svojih želja platit će se neispijenim kavama u kafiću, uskraćivanjem jednog sata sna, odgođenim šopingom, nepročitanim vijestima… kako bi se našlo vremena za vježbanje, pohađanje edukacija ili obilaženju banaka koje će odobriti kredit za pokretanje biznisa o kojemu se sanja. Pasivna se akcija zamjenjuje mjerljivim aktivnostima koje vode do rezultata. Svi mi imamo izbor. On se uglavnom svodi na stagnaciju i iluziju sigurnosti ili bacanje u vatru.

Ono što nam stoji na putu je „ali“ koje briše sve dotad rečeno i otkriva suštinu. Kada netko kaže „volim te, ali…“ ono prije „ali“ nije važno jer poslije slijedi isprika koja sve briše. Djela su ta koja pokazuju tko smo, a ne riječi i stoga je vrijeme za nove pogreške. Jer, pitanje nije „što ako ne uspijem?“, već „što ako ni ne pokušam?“. Odgovor na to pitanje je „u životu će biti praznina koja će žuljati i unositi nemir.“ Kada se uzdignemo iznad vlastitih ograničenja, postat će jasno da se život svodi na pokušaje i pogreške i da trebamo prihvatiti novi koncept pogrešaka. Poanta je pogriješiti pokušavajući, a ne izbjegavajući. Sve od čega bježimo raste i proganja nas. Neće nestati.

Povezano: Sanjate li velike snove ili ste istinski zadovoljni u svojoj zoni komfora

Put do autentičnosti vodi preko nas

Službena strana duhovnosti nudi bezbroj gurua, coacheva, trenera, alata, savjeta i pravila koja će nas učiniti boljima. I tako opet postavlja okvire i šablone. Iako može biti od velike koristi, ponekad je potrebno okrenuti se sebi i usmjeriti svoje misli kako bi pokrenuli unutarnje kreativne procese te sami riješili svoje probleme. Naići ćemo na veliku unutrašnju snagu i obnoviti sliku sebe. Nije poanta baš sve dobiti na dlanu. Drugi nam služe kao putokaz, a put do autentičnosti vodi preko nas. Naše misli mogu otežavati život samo ako im dopustimo, ali ako ih koristimo racionalno, postat ćemo sam svoj najbolji prijatelj. Naše su misli toliko moćne da kada razmišljamo, oslobađa se energija i stvara emocija pa kada ništa ne poduzmemo, one ostaju neiskorištene i trujemo sami sebe jer energije i emocije ne nestaju samo tako.

Buđenje i spoznaja

Tijekom životnog puta, dobit ćemo puno savjeta kako se promijeniti i postati bolji, kako mane pretvoriti u vrline te kako pronaći i dobiti ono što želimo. Ako se odlučimo na taj put, pred nama je puno lutanja. Uglavnom ćemo se samo udaljavati od sebe. Tek kad spoznamo da se ne trebamo mijenjati, već dopustiti da spadne nekoliko slojeva tuđih uvjerenja, životnih udaraca, laži i prevara s naših leđa uvidjet ćemo da su nas oni ometali da budemo autentični mi.

Put lutanja i traženja završava buđenjem i spoznajom da ono što smo tražili već imamo, da je tu cijelo vrijeme, samo ga nismo uzimali u obzir. Nismo bili spremni uvidjeti sve što imamo. A imamo sasvim dovoljno, točno koliko nam treba. Na put traženja i promjena smo išli ne zato da se obogatimo, već zato da si dopustimo biti ono tko jesmo. Primali smo informacije, ali nismo imali znanje i nakon ovog prijelomnog trenutka stvari sjedaju na svoje mjesto. Sloboda je bila udaljena tek nekoliko koraka.

Povezano: Potraga za srećom i ispunjenim životom

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI